Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +362
bibi__ +149
Jako iż jestem już posiadaczką afly, szczęśliwa czy nie to się okaże za jakiś czas XD to chcę się pochwalić moją kobyłką (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#motoryzacja #alfaromeo #alfaholicy
#podroze #polskiedrogi #motoryzacja
Po drodze obdzierają z godności:
- wyprzedzające się tiry
- debile przekraczający prędkość
- Januszem
@JudzinStouner: Myślę, że gdybyśmy mieli w końcu jakiś sensowny rząd to nagle dało by się wymusić na koncesjonariuszach jakiś jednolity w całym kraju i zdalny mechanizm pobierania płatności. Bo na tej trasie co pokazałeś, to 4x bramki czyli 4x15min (i to przy dobrych wiatrach) czyli godzina idzie się j---ć.
@Andrzej_K: @JudzinStouner: Taki system jest i nazywa się opłatami w paliwie i opłatami od prowadzenia obiektów infrastruktury (stacje, restauracje itp) - jeśli taki obiekt jest przy trasie wyższej kategorii to płaci znacznie więcej, także opłaty których inne stacje nawet nie mają.
@Andrzej_K: A ja transparentności tego jak faktycznie to wszystko jest rozliczane. Ludzie jak widać sami są w stanie taką opłatę zaproponować ale wcale nie są w stanie jej uzasadnić. Dla porównania tyle to kosztuje winieta w SZWAJCARII gdzie stopień komplikacji i ilość infrastruktury jest bez porównania wyższa.
@Andrzej_K: tylko to świetne rozwiązanie dla kierowców, nie najgorsze dla państwa, a słabe dla właścicieli autostrad. Jeden przejazd osobówką z Katowic do Krakowa to 20PLN, a Tobie marzy się 200PLN za
Jezdze po Polsce od 20 lat. I szczerze powiedziawszy jestem na swoj sposob dumny z postepu jaki zrobilismy. Jakosc i infrastruktura u nas to naprawde pierwszy sort. Ciekawe,ze najwiecej do powiedzenia maja ludzie, ktorzy jak tych autostrad nie bylo nie mieli nawet prawa jazdy. Nastepni maruderzy to grupa, ktory na autostrady wyjezdza raz na miesiac. Nawet w porownaniu z Zachodem nie wygladamy tak zle. Ba! Zaryzykuje nawet