Wpis z mikrobloga

#logikarozowychpaskow #korki #auto #wroclaw
Dobijcie mnie. Rano wyjeżdżałem spod Tesco. Jadę normalnie swoim, prawym pasem. Tłok, zamieszanie. Jakaś baba (blond) postanowiła sobie skrócić drogę do alejki z miejscami parkingowymi i #!$%@?ła się na mój pas.
Nie zauważyłem jej, bo musiałem ominąć stojący na awaryjnych samochód. Omijam go więc i wracam na swój pas, a tam stoi babsztyl. Nie mam się jak cofnąć, bo za mną sznur aut. Nie mam też powodu, by się cofać, bo to ona stoi na niewłaściwym pasie, próbując jechać pod prąd. Uśmiecham się więc do niej i grzecznie pokazuję, by się trochę wycofała. Mógłbym wtedy przejechać, a ona by wjechała swoją docelową alejkę. Myślałem, że spokojnie się wycofa. Ale nie, #!$%@?. Wiecie, co odstawiła?
Otóż obrażona stoi i nie, ona się nie ruszy. Jak zobaczyła, że ja nie cofnę, to zaczęła machać rękami a potem pukać się po głowie. Naprawdę, nawet nie wiecie, jak się wkurzyłem. Aż trudno mi o tym nawet pisać. Trwało to dobrą chwilę, byłem bliski wyjścia z samochodu, gdy wreszcie małpa się cofnęła i pojechałem dalej. Ale do tej pory mi się ciśnienie podnosi.
O co chodzi z tymi ludźmi? Jedzie idiotka niezgodnie z przepisami i jeszcze mi się puka po głowie.
  • 17
@gardan: niestety ale zdecydowana większość kobiet nie nadaje się za kierownicę. To co obserwuje się na drogach to jakaś tragedia. Brak zdecydowania, brak znajomości przepisów, ogólne zestresowanie jazdą.
A do tego tak jak w sytuacji, którą opisujesz - kobiety myślą, że choćby nie wiem co to one mają rację i żaden logiczny argument nie przebije się przez ścianę urażonej dumy.
czyli omijając samochód wjechałeś pod prąd a próbując zjechać spotkałeś babę która też jechała pod prąd?

@Wychwalany: Słuszne pytanie. Nie umiem tego dobrze opisać, musiałbym rozrysować, bo droga była skomplikowana, do tego jakieś mini rondo. Jednak jej zachowanie zablokowało totalnie ruch i zwyczajnie zapanował impas całkowity, ponieważ nie chciała minimalnie usunąć się na swój, prawidłowy pas ruchu. Gdyby to zrobiła, ja bym się przesunął do przodu i mogłaby wjechać, gdzie chce,
@gardan ja #!$%@?. Przypomniałeś mi sytuację z rana, aż się #!$%@?łem.

Chce skręcić w lewo jak taksówkarz pic rel.
Ziomek stanął mniej więcej jak ten biały passat w kombi, czyli zastawił idealnie skrzyżowanie. Za nim wolne miejsce, że mógł wycofać, przed nim auto mniej więcej jak ta Zafira na zdjęciu, widzę że się nie zmieszczę między nich, ale podjeżdżam bo przecież oczywiste, że cofnie te 30cm których mi brakuje. Uśmiecham się ładnie
Pobierz
źródło: comment_rF068HKFKOBLgJ6AyrTJ2RaOqSp7o5Pg.jpg
@gardan: ostatnio zajeżdżam na osiedlę, widzę miejsce postojowe i sobie elegancko parkuję tyłem. W międzyczasie podjeżdża pani i widzę, że coś macha rękami i krzyczy w aucie. Wysiadam a pani do mnie z okna się drze, że to było jej miejsce, ona tylko pojechała na szkołę (około 100m od miejsca parkingowego) zawrócić a ja w tym czasie bezczelnie stanęłam na JEJ miejscu xD
@gardan co te baby mają z pukaniem się w głowę? Ostatnio też trafiłem na jakąś nie ogarniętą i zatrąbiłem a ta zaczęła machać łapami i pukać się w głowę. Może one po prostu pokazują, że coś z nimi nie tak? ¯_(ツ)_/¯
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@villemo69: #!$%@? po całości, zaparkuj i tyle, jak jej własne to niech pokaże, że za nie zapłaciła, a nie pieprzy. @Keeis: racja, ja to często widzę, jak puszczam auta do skrętu. Facet? W 8-9 przypadkach na 10 ogarnie, że mu mrugnąłem, pojedzie. Przed kobietą trzeba zwalniać, mrugać po 3x, a one i tak potrafią tego nie zauważyć. Za nimi korek, a te stoją i czekają na nie wiem w sumie