Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dradziak i tak sądziłem ¯_(ツ)_/¯ Myślę, że rozrzut jest w większości perfum. Ilość czynników wypływająca na zapach i jego odbiór jest kosmiczna, a subiektywność wrażeń to największy z władców Piekła Reformulacji.
  • Odpowiedz
  • 8
@24GHzWireless
Są sytuację, gdzie ewidetnie była reformulacja, ale doszukiwanie się jej za każdym zakamarkiem, podpada pod paranoję i niestabilność psychiczną ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wołam @Qtavon, bo pamiętam, że chciałeś :)
  • Odpowiedz
@dradziak: Ahh te afery reformulacyjne...

Mam próbkę z poprzedniego roku i butlę JUN 2019, która miała mieć niby gorsze parametry. Zero różnicy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@dradziak: @24GHzWireless: jak wkraczalem do świata perfum to nigdy nie sądziłem że odczucia i wrażenia z użytkowania perfum moga być tak subiektywne. Perfumy mogą pachniec inaczej przez inną jakość użytych składników, ph skóry, natluszczenie skóry, pogodę, a i tak każdy z nas może mieć odrobinę inna percepcję węchu ¯_(ツ)_/¯
Przez co tak naprawdę nawet jak była reformulacja to odczucia ludzi są tak bardzo zmienne i subiektywne że i
  • Odpowiedz
@dradziak: batch 2019 - kilka dni temu około godz 14 - trzy psiki na szyję przed wyjściem, powrót wieczorem, prysznic, spanko, obudziłem się następnego dnia i ten zapach wisiał nad łóżkiem xD
  • Odpowiedz
  • 1
@malani
Nie ma co ignorować głosów dotyczących odczuwanych zmian itp.
Po to mamy społeczność, abyśmy się tym dzielili :D
@Zimnok
Są mega subiektywne i też jest w tym jakieś niepowtarzalne piękno.
Opieranie swojej oceny na zmyśle, który jest tak czuły i podatny na dziesiątki różnych czynników - fascynujące (
  • Odpowiedz
@dradziak: Czytając Twój opis to dochodzę do wniosku, że rasasi poszło w dobrą stronę bo testując al haramain leather oudh, które jednak ucieka znacznie w stronę maliny to wolę jednak skóre/ropę (takie moje odczucia) od rasasi.
  • Odpowiedz
  • 0
@Greiz
Właśnie ja mam z tym problem, że tych cięższych akcentów nie wyczuwam w sposób jawnie oczywisty.
Bardziej odczuwam malinę, jako nadal dominującą nutę, ale bardziej wycofaną, niż w stosunku do starszej flaszki.
Jednakże Ty możesz odczuwać to właśnie w ten sposób, że następuje większa przewaga drzewnych, skórzanych akcentów, a co do Leather Oudh, to zdecydowanie też bardziej wolę Rasasi.
Potrafi mnie Harmain przytłoczyć nią, pomimo braku typowej słodkości :)
  • Odpowiedz
  • 0
@dradziak dokładnie, na początku przy otwarciu to prawie doskonały klon bardziej wodny... później projekcja i trwałość są na bardzo niskim poziomie i przechodzą w maline, która nawet zaczyna obrzydzać przy wąchaniu sobie nadgarstka (・o・;) dla mnie nawet ten zapach bez malin byłby spoko... Może powinienem zastanowić się nad Tobacco blaze ktoś wspominał że pachnie jak sądzą w kominie \(◎o◎)/
  • Odpowiedz
  • 0
@dradziak
Zwróć uwagę też czy obydwa sa na alkocholu 90%
Bo mój z 2019 właśnie na takim bazuje

Gdyby ktoś miał dekanty
Tobacco
  • Odpowiedz
  • 1
@dizzydom
Od bardzo dawna nie mam szkiełek już i rozbiórki żadnej nie robiłem :)
Mam tylko gotowe odlewki na sprzedaż :D
Będę pamiętał, ale wątpię, że to się stanie xD
3 flakon Yuqawam...o Jezu xD
  • Odpowiedz
@dradziak: dlaczego nikt nie wpadł na pomysł, żeby napisać do producenta i zapytać o to u źródła, skoro tak was wszystkich to nurtuje?

trzy psiki na szyję przed wyjściem, powrót wieczorem, prysznic, spanko, obudziłem się następnego dnia i ten zapach wisiał nad łóżkiem xD

@n_rostova: to słabo się myłeś. W takie historię nie potrafię uwierzyć
  • Odpowiedz