@boostasio: Zależy w jakich warunkach pracujesz. Matowa jest fajna tam gdzie masz dużo słońca, ale w ciemnym biurze (ja mam serwerownię w piwnicy i zawsze zgaszone światło) to już słabo
@boostasio: Urlop, ale na to nie mam co liczyć. ;)
Żartuję. Ja mam ciemne miejsce pracy (bo lubię spać obok szaf z serwerami) i przez to w ogóle nie korzystam z matrycy notebookowej - mam podpięte monitory zewnętrzne o solidnych parametrach i te dają radę.
Gdybym miał wybierać prywatnie, wziąłbym matową o dobrym kontraście, bo poza robotą przebywam przewaznie w warunkach dobrego oświetlenia.
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Która matryca jest najzdrowsza dla oczu? matowa czy antyrefleksyjna czy błyszcząca antyrefleksyjna
o tu fajny artykuł masz:
https://www.morele.net/wiadomosc/laptop-z-matowa-matryca-czy-blyszczaca-jaki-wybrac/619/
Żartuję. Ja mam ciemne miejsce pracy (bo lubię spać obok szaf z serwerami) i przez to w ogóle nie korzystam z matrycy notebookowej - mam podpięte monitory zewnętrzne o solidnych parametrach i te dają radę.
Gdybym miał wybierać prywatnie, wziąłbym matową o dobrym kontraście, bo poza robotą przebywam przewaznie w warunkach dobrego oświetlenia.
@boostasio: Matowa, z inną regulacją niż pwm lub chociaż taka, która na niższych poziomach jasności "miga" powyżej 2000 Hz.