Aktywne Wpisy

mickpl +517
Dziennikarz TVN24 zadał Glapie przydługie pytanie że kredyty som no drogie i co możemy z tym zrobić, jak zwiększyć dostępność.
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
źródło: glapa
Pobierz
VaizardOmbre +19
Pierwszy raz od 2.5 roku zaczęło mi zależeć na relacji z nowo poznaną dziewczyną.
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
źródło: E96CC81B-90A3-4B5D-853B-5D1D23FCA6A7
Pobierz

nie chce siac paniki ale kuetzal moze nie byc najlepsza inwestycja sadzac po tym co jest tu napisane:
https://explorep2p.com/alborg-petrol/
#mintos #sociallending #kuetzal #envestio
@dzafel: Robią i często o tym wspominałem. Od Kuetzala możesz dostać nawet dokładny opis sprawdzania platform. Jeśli chodzi o stronę internetową to kuetzal wymaga żeby takowa pojawiła się w internecie nawet jeśli firma jej wcześniej nie miała (tak, są
@dzafel: Tak jak mówiłem, buyback jest oferowany i obejmue on jedną pożyczkę na raz bez względu na wartość. Co do tego kto pierwszy dostaje pieniądze nie wiem jak to wygląda
@dzafel: Naprawdę myślisz, że jeśli jakaś platforma mintos/envestio/kuetzal/iuvo się zwinie to już straciłeś pieniądze i sąd powie że nie ma im nic do zarzucenia ?
@krzyzakp: Dowiem się tego i dam znać
@pszymczyk2: HAHA.
Envestio i Iuvo robią bardzo szczegółowe badanie firm, które się u nich pojawiają, sprawdzają ich pełną historię. Mintos - wiadomo, dodatkowo mam zabezpieczenie w postaci umów. No a Kuetzal? Kuetzal ma to pewnie w dupie, albo co najwyżej wymagają minimum formalności, bo ich cudowny, "nowy" regulamin punkt
@dzafel: gdybanie....................... A co do https://financiallyfree.eu/concerns-about-kuetzal-is-kuetzal-a-scam/ to Jörgen to moj dobry kolega i wymieniamy sie doswiadczeniami i przemysleniami o platformach. 18.12 bedzie mial wywiad z CEO kuetzala. Nie mowiez ze z Kuetzalem jest wszystko ok ale ja wole poczekac a nie skreslac od razu. Pamietacie jak wygladal mintos w pierwszym roku
Komentarz usunięty przez autora
@pszymczyk2: no widzisz, sam dałeś przykład, że nie robią żadnego due diligence, co dla mnie jest absolutnym wymogiem jeśli chodzi o takie portale inwestycyjne.
Podsumowując - póki co ja pauzuję z Kuetzalem, poczekam parę miesięcy i zobaczę jak się sprawa rozwinie i jakie informacje w międzyczasie będą pojawiać się na blogach inwestorów. Ale jak w T&C ciągle będą bez
Serio, cenię Twój wkład informacyjny tutaj na tagach, ale takie Twoje posty sugerują, żeby lepiej się od Ciebie trzymać z daleka.
@pszymczyk2: Czyli po tym, że maila dostałeś o 4 rano, sądzisz, że do tej godziny siedział i odpisywał? Weź się nie ośmieszaj. Jesteś tak samo wiarygodny jak firma Krzakuetzal.
Zarzuciłem, że firma zmieniła numer konta do wpłat na bank z Malty, gdzie tu nieprawda? Nawet Twój "dobry kolega" Jörgen o tym na blogu
@pszymczyk2: to Ty kłamiesz, bo nie pisałeś mi że kłamię, tylko że mój wpis to "informacja fałszywa" - a fałszywość wynikała Twoim zdaniem z tego, że konto Maltańskie już od dłuższego czasu było dostępne do wpłat, czego zweryfikować nie potrafię, bo nie mam screenów ¯\_(ツ)_/¯