Wpis z mikrobloga

@Arhus: No ale co się nie zgadza? Nawet na miniaturce jest napis Jamie Oliver, więc jeżeli negujesz pozycję Olivera to równie dobrze on może być nic nie warty. Faktem jest, żę sosy albo się blenduje, albo się gotuje do rozgotowania. Według Ciebie sos powinien skłądać się z kawałków skłądników czy być jednolitą masą przenikających się smaków? Jeżeli ktoś pokazuje sos bolognese to można wziąć pod uwagę, że jest już w
  • Odpowiedz
@Rruuddaa Polecam mielone z indyka, śmieszne ale dobrze się komponuje do spaghetti, z wołowego to najlepsze jakie trafiłem w Wawie jest w leclercu, bo oni sami je mielą chyba. To pakowane biedronkowe to g---o.

Ja jutro chyba robię "spaghetti" z ajvarem domowym i indykiem właśnie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@furcio: no to chyba cos nie tak xD moj ojciec jak tylko marchewki nie doda czasami to juz mu nie smakuje praktycznie XD
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MolibdenowyTadeusz: narzeczony mojej siostry jest Włochem z dziada pradziada i on nie blenduje - kroi w drobną kosteczkę, bo i tak się rozpada przy długim gotowaniu.

I jeszcze jedno, co będzie dla was szokiem - co rodzina, co region, to inne wariacje ragu. I nie ma w tym nic złego, jest to normalne. Nawet w oryg. włoskich przepisach znajdziecie informacje, że nie ma jednego prawilnego przepisu (posłuchajcie dokładniej swoich kulinarnych
  • Odpowiedz
@Miedziany_Brodacz na bank w czasach w których Włosi wymyślili te danie używali blendera, sam mówisz o Jamie Oliver a na innym filmiku tranidicional bolognese masz normalnie w kostkę, odezwała się Magda Gessler ehh..
  • Odpowiedz
@Rruuddaa: oni tak p------ą ale nazwy nie podadzą. Zwykle wykopów p---------e. U nas to potocznie mówi się spagetti bolonese, ale tak na prawdę to ragu czyli takie bolonese tylko bez marchewki, selera i innych, tylko mięsko pomidorki sosik cebulka.
  • Odpowiedz