Aktywne Wpisy
wazogrodowy +11
Mpja różowa chce nazwać naszego synka "Kornel" ja uważam że to imie jest gejowskie. Chciałbym, żeby miał na imie jakoś po ludzku... Tomek Paweł w ostateczności nawet Oskar. Jednak ona upiera się, że ma być "Kornel" i kropka. Ja nie chcę tak skrzywdzić naszego dziecka. W ogóle jak by to było wołać takiego dzieciaka... ej, "Kornel"? Jak jakiś kornik. Wstawiam ankietę, może zdanie użytkowników wykopu ją przekona
#zwiazki #dzieci
czy "Kornel" to dobre imie?
- dobre 26.0% (143)
- złe 74.0% (408)

wfyokyga +11
Szkoda że u nas nie ma wulkanu, ciekawe jakby się nazywał? Jak ty byś nazwał?
źródło: temp_file3413097941617371441
Pobierz

Ktoś poleci jakiś w pełni darmowy zamiennik dla Total Commander?
źródło: comment_VpZ7tO2jIE64bynPSMAiWT4KzeFmUxpr.jpg
PobierzWindows Explorer. Serio, jakieś 2 lata rzuciłem TC na rzecz Explorera z 10-tki i nie żałuję ani trochę.
Explorer robi większość rzeczy co TC, część rzeczy może bardziej siermiężnie (wyszukiwanie), nie ma masowej zamiany nazw plików wg schematu, ale to są rzadko używane rzeczy.
Najważniejszą rzeczą w TC był oczywiście widok 2 paneli. Ale odkąd mogę sobie otworzyć 2 lub więcej okien Explorera i za pomocą Windows+Strzałka rozłożyć je sobie na
Mam kilkaset folderów do uporządkowania na dysku projektowym i TC sprawdzał się świetnie, ale niestety nie jest darmowy i szukam alternatywy.
No to masz w Explorerze Ctrl+X, Ctrl+V, Ctrl+A, i masę innych skrótów. Ostatnio robiłem właśnie takie porządkowanie i w całości używałem tylko Explorera.
Na początku nie jesteś przyzwyczajony do skrótów, nie wiesz, że Shift+Ctrl+N to nowy folder, że F2 to szybka zmiana nazwy itd. Ale spróbuj tak podziałać przez godzinkę i zapomnisz o innych programach. Ja przykładowo poczułem ulgę, że nie potrzebuję dodatkowego narzędzia, bo wszystko zrobię tym co mam