Aktywne Wpisy
WielkiNos +550
Wspaniała historia miłości polki z obcokrajowcem opowiedziana oczami jej matki. Można się wzruszyć.
Ale oczywiście Polak musi zawsze wszystko zepsuć.
#p0lka #mokebe #logikaniebieskichpaskow
Ale oczywiście Polak musi zawsze wszystko zepsuć.
#p0lka #mokebe #logikaniebieskichpaskow
zielonka18 +520
Szanuję Pana Krzysztofa za to, że niejednemu studentowi dupę uratował.
#heheszki #karczynski #matematyka #etrapez
#heheszki #karczynski #matematyka #etrapez
@ibilon: Jakie pytanie? To głupie, że "jak można się urodzić z niewłaściwą płcią"? Czy jakieś inne?
@rzep: Dalej unikasz pytania, nie udało się przekierować dyskusji na inny temat, to teraz zgrywasz głupka.
To pytanie:
Komentarz usunięty przez autora
Ale płeć społeczna to całe spektrum zachowań, wymagań i oczekiwań co do danej płci. Nie każdy ze złą płcią biologiczną, chcąc
Bo dysforia płciowa to nie tylko noszenie sukienek, zabawa lalkami czy malowanie się, to głównie chęć posiadania drugo i trzeciorzędowych cech
Jednym prostym trikiem zaorał całe WHO, zacznij prace pisać to zrewolucjonizujesz socjologię.
@rzep: W takim razie dlaczego taka procedura zmiany "płci społecznej" jest powszechnie uznawana za metodę leczenia "dysforii płciowej"?
To dziwne, bo jakoś nigdy nie słyszałem
@ibilon: czego nie rozumiesz w tym, że osoba która ma mózg mężczyzny rodzi się w ciele kobiety lub na odwrót? Mózgi różnią
Oczywiście to pierwszy lepszy przykład co jest nie tak z polityką wobec takich ludzi.
Ustaliliśmy ? "Kazałem" ci przeczytać w kontekście "płeć to konstrukt społeczny", która odnosi się do płci społecznej a nie biologicznej z którą się rodzimy.
@ibilon: Bo dla niektórych taka zmiana jest korzystna? Procedura leczenia dobierana jest do pacjenta.
Jakie to ma znaczenie czy ja lub ty znasz? Dowody anegdotyczne
@rybsonk: Czyli według ludzie rodzą się z chęcią noszenia sukienek i nakładania makijażu? Który chromosom za to odpowiada?