Wpis z mikrobloga

#samochody #mechanikasamochodowa #naprawa #seat

Cześć, od dłuższego czasu mam problem z wodą pod nogami kierowcy. Gdy pada nawet nie duży deszcz to wody w samochodzie jest na tyle dużo, że ugniatając na środku woda jest na centymetr.

Do tej pory uszczelnismy miejsce na podszybiu, gdzie wchodzą kable do auta. Sprawdzaliśmy wszystkie uszczelki i wydaje się nie być sparciałe. Woda ewidentnie wpływa w górnej części podstopnika widać plamę. Dlatego wykluczam dostawanie się wody przez drzwi

Mieliście może taki problem albo wiecie gdzie szukać przyczyn ?
Czy stojąca woda na dywaniku oprócz możliwości zgnicia może uszkodzić podłogę ( zacząć rdzewieć ) ?
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@ameliniowyguzik

Szyberdachu brak. Nadkola oczyszczone z liści i innego brudu.

Woda sprzyja korozji to wiadome ale czy podłoga nie jest w jakiś sposób zabezpieczana antykorozyjnie i jak długo trzeba by ta woda stała aby zaczęło korodować ?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kuba1307: otwórz maskę
I na podszybiu masz rynienke gdzie woda się zbiera
W tej rynience jest odpływ i lubi się zatykac liśćmi czy innym syfem. Przetkaj i powinno pomóc
  • Odpowiedz
  • 1
@kuba1307 kiedyś walczyłem z podobny przypadkiem. Kup barwnik spożywczy i testuj. U mnie okazali się ze kiedyś ktoś zrobił dziurę w przegrodzie i tam lało. Pod deska i Elo. A barwnik łatwo się spiera i jest niegroźny
  • Odpowiedz
  • 0
@kuba1307 najlepiej do pianownicy/opryskiwacza. Możesz też wężem bez tego . Jeden siedzi w środku drugi leje. Ale u mnie nie pomogło. Dopiero kolory.
  • Odpowiedz
@kuba1307 Widze Seat, to jak Leon I, Toledo II to moze sie lac przec drzwi na uszczelce pomiędzy blachą trzymającą szybe i drzwiami. Temat szeroko opisany na forach. Pomaga masa uszczelniająca.
  • Odpowiedz
  • 0
@kuba1307 sprawdzałeś ta plastikową obudowę do filtra powietrza jak tam pęknie to lubi lać , no i drzwi do o------a silikonem żeby wykluczyć że nie stamtąd.
  • Odpowiedz