Aktywne Wpisy
kamilukamilu +11
Kasahara +170
Taka w sumie śmieszna sytuacja - mieszkam we wspólnocie 2 małe bloki po 12 mieszkań. I od dawna jest tam anonimowy szeryf, co lubi przyklejać swoje wypracowania A4 na klatce. A to, ze za głośno ktoś się rucha, a to że widział peta lecącego przez okno, a to że kogoś pies szczeka - wrzucałem tu te karteczki na wykop (no jedna dodaje). Realnie nic z tych opowieści dziwnej treści nie ma miejsca lub jest x10 wyolbrzymione - jest naprawdę spokój i git. Ogólnie beka z tego była, ale tam co miesiąc to już coraz ostrzej i podchodziło pod groźby.
Z 3 dni temu na śmietniku karteczka, że widzi, ze czasem ktoś zostawi śmieci pod śmietnikiem. Co jest prawdą, ale to nie problem, to najcześciej to leży 20-60 minut, sytuacje, gdy ktoś zapomniał klucza, zazwyczaj zawracając wywala. No jakoś dłużej nigdy nie widziałem - jak coś było sam wywaliłem. Na kartce, napisane, że będzie ta osoba grzebała w tych śmieciach i ustalała dane na tej podstawie i będą z tego konsekwencje. Podpisane jako Anonimowy Dociekliwy Współlokator.
No się już p---------m, bo co będzie dalej. Na początku było śmiesznie, teraz groźby, później donosy i przebijanie opon. No to wydrukowałem swoją kartkę i nakleiłem nad jego w wielkim skrócie było na niej:
Że
Z 3 dni temu na śmietniku karteczka, że widzi, ze czasem ktoś zostawi śmieci pod śmietnikiem. Co jest prawdą, ale to nie problem, to najcześciej to leży 20-60 minut, sytuacje, gdy ktoś zapomniał klucza, zazwyczaj zawracając wywala. No jakoś dłużej nigdy nie widziałem - jak coś było sam wywaliłem. Na kartce, napisane, że będzie ta osoba grzebała w tych śmieciach i ustalała dane na tej podstawie i będą z tego konsekwencje. Podpisane jako Anonimowy Dociekliwy Współlokator.
No się już p---------m, bo co będzie dalej. Na początku było śmiesznie, teraz groźby, później donosy i przebijanie opon. No to wydrukowałem swoją kartkę i nakleiłem nad jego w wielkim skrócie było na niej:
Że
Ktoś jest?
#pytanie #praca #logistyka #spedycja #transport
#zarobki #programista15k #przebranzowanie
będę spedytorem z ciekawym życiem
@xspeditor: o ile po miesiącu nie zwątpi :D
Sam pracowałem chwilę w TSL, jaka tam wiedze mam i jestem w stanie teraz z marszu prowadzić auta, ale sam bym sobie nie dał na dzień dobry wiecej niz 2k netto.
@costom: zdobądź wiedzę praktyczną, zobacz w ogóle czy siada Ci ta branża bo nie oszkujmy się, jest mega p------a
Mam również perspektywę zamieszkania w Marsylii, gdzie zarobki to min. ~ 8 tys. PLN + zaleta szlifowania języka
Jeżeli na start dostaniesz 4k brutto jako spedytor, to próbuj jak najbardziej. Bardzo fajna opcja. Zobaczysz czy Ci się spodoba, czy jednak nie. Jest ona dużó bardziej rozwojowa od magazyniera.
A co do FR,
1) https://goo.gl/maps/chDn7AYNVJdwPoYT8 ja tam nie widzę turbo syfu w Marsylii (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
2) https://goo.gl/maps/D2WaDMYxjJrQd8os7 poza takimi uliczkami ¯\_(ツ)_/¯