Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@costom: zostan programista a tych dzbanow u gory nie sluchaj bo p------a glupoty. Srednie zarobki to w zaleznosci od wojewodztwa plus minus 3.5k netto.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@costom: i tu się zgodzę @xspeditor:
Sam pracowałem chwilę w TSL, jaka tam wiedze mam i jestem w stanie teraz z marszu prowadzić auta, ale sam bym sobie nie dał na dzień dobry wiecej niz 2k netto.
@costom: zdobądź wiedzę praktyczną, zobacz w ogóle czy siada Ci ta branża bo nie oszkujmy się, jest mega p------a
  • Odpowiedz
@papierowy_ludzik: @normal_user: @CzarnyBocian: @xspeditor: jestem magazynierem i mam aktualnie 3600 brutto. Niebawem, kończę studia ekonomiczne i mam zamiar wejść do działu spedycji w tej samej firmie logistycznej. Może dobiję do 4k brutto z dyplomem licencjata i propozycją zostania spedytorem. Pytanie moje, czy warto na to zostać.
Mam również perspektywę zamieszkania w Marsylii, gdzie zarobki to min. ~ 8 tys. PLN + zaleta szlifowania języka
  • Odpowiedz
@costom: generalnie to zależy, bo spedytor będzie CI się wiązał z ogromnym strestem. Nie jest to praca do której przychodzisz na 8h. No chyba że będziesz miał w------e, ale to wtedy szybko oni Ciebie wyrzucą ;)

Jeżeli na start dostaniesz 4k brutto jako spedytor, to próbuj jak najbardziej. Bardzo fajna opcja. Zobaczysz czy Ci się spodoba, czy jednak nie. Jest ona dużó bardziej rozwojowa od magazyniera.

A co do FR,
  • Odpowiedz