#internet #ethernet Witajcie, mam internet po kablu ethernet. Jak komputer łączy się z wifi to limitem prędkości jest karta sieciowa, a jak ma się internet po kablu to są jakieś limity? Czy może karta sieciowa limitować prędkość internetu po kablu? ( ͡°͜ʖ͡°)
@Old_gamer1988: co z tych pozycji można nazwać karta sieciowa? Bo trochę jestem laikiem, a dzisiaj kupiłem neta i chce zobaczyć ile ma moja sieciówka bo mam czas jeszcze na odstąpienie
@ciolkiev: To chyba jest gigowqa, jeszcze możesz wejść na połączenie sieciowe prawym na kartę sieciową i stan. Będzie informacja o szybkości połączenia.
@Old_gamer1988: @a55a5in: dzięki wielkie za pomoc Panowie, skoro to gigówka (tez mi się tak wydaje) bo szczerze nie wiem jak to zrobić @Old_gamer1988: to jakiej prędkości oczekiwać od 500 mb neta? W pobieraniu na Steam w praktyce mam 10,20 Mb / s bo się konfiguruje coś włącza i wyłącza mam tego świadomość ale ile Wy macie? Dla porównania
Jak komputer łączy się z wifi to limitem prędkości jest karta sieciowa, a jak ma się internet po kablu to są jakieś limity? Czy może karta sieciowa limitować prędkość internetu po kablu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tak.
Masz kartę w różnych standardach.
10/100/1000.
HaldDuplex, FullDuplex itd
źródło: comment_JNxUVQrlN7Ye6lAVJ7g64U2Z7iNH5nKF.jpg
Pobierzźródło: comment_SROAiCfJzwTq18eawzpS8srnRDjTU8Ra.jpg
Pobierz