Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do wczorajszego anulowanego głosowania w Sejmie. Złożyliśmy taki wniosek do Kancelarii Sejmu:

Wnosimy o udostępnienie nagrań ze wszystkich kamer, znajdujących się w Sali Plenarnej Sejmu, z I posiedzenia Sejmu IX kadencji z dnia 21 listopada oraz 22 listopada, jeśli posiedzenie przedłużyło się na kolejny dzień.

Wnosimy również o udostępnienie wszystkich nagrań audio z wymienionego wyżej posiedzenia Sejmu, z tego samego przedziału czasowego.

Wnosimy o udostępnienie wyników wszystkich głosowań z I posiedzenia Sejmu IX kadencji, także tych unieważnionych.

#prawo #prawodoinformacji #niebojsiepytania #ciagniemywladzezajezyk #watchdogpolska #prawodoinformacji #sejm #polityka
Watchdog_Polska - W nawiązaniu do wczorajszego anulowanego głosowania w Sejmie. Złoży...

źródło: comment_AFfLHF5gTEZJS68aVxQNfQzWroAkZFB4.jpg

Pobierz
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Watchdog_Polska: No dobra, ale jest ustawa, konstytucja, trybunał itp. Ale ja się serio pytam, co możemy zrobić?
Pójdziesz do Kaczyńskiego, powiesz mu, że tu ustawę łamie, a on powie "o faktycznie, przepraszam, pomyliłem się, masz rację" i już będzie dobrze, czy może napiszesz do Trybunału, oni po 2 miesiącach Ci odpiszą, że zapoznają się ze sprawą i oleją :O?
  • Odpowiedz
@Watchdog_Polska: Dlaczego cwaniaki nie odpowiadacie na moje pytania? Moze odpowiecie i dowiecie sie, dlaczego w Warszawie wydano tyle miliardów na oczyszczalnie scieków, skoro podobne inwestycje w innych krajach były tańsze.
Moze dowiecie sie ile setek milionow wydano na wywozy odpadów z powodu nieczynnej oczyszczalni scieków i gdzie trafiały odpady?
Moze dowiecie sie, ile wydano pieniedzy na wszystkie lewicowe organizacje w Warszawie, z podziałem na organizacje oraz podaniem, kto dana organizacją
  • Odpowiedz
@smotek: A gdzie pytałeś i skąd od razu te nerwy? Byśmy odpowiedzieli, wcześniej musimy dostać pytania, nie jesteśmy też przy komputerach 24 h na dobę, szczególnie w weekendy.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wydaje się, że masz wrażenie, że Warszawę pytamy rzadziej niż inne miasta. Pytamy ją tak samo jak inne miasta, w ramach naszych ogólnopolskich monitoringów, a może nawet częściej.

Jednak nie jesteśmy w stanie pytać o każdą sprawę, w
  • Odpowiedz
Ale ja się serio pytam, co możemy zrobić?

@PawelLegowski: Trochę ogólne pytanie, nie wiem, czy masz na myśli, co Ty możesz, czy to jakie kroki my podejmiemy w tej konkretnej sprawie, więc odpiszę tak i tak. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ty możesz np. również pytać, udostępniać, pokazywać, że obywatelom nie jest wszystko jedno, pamiętać przy urnie wyborczej, która partia, który włodarz ma jaki stosunek do jawności.
  • Odpowiedz
@Watchdog_Polska: Wasze pytania są jednostronnie stronnicze, prawie zawsze anty PIS. Proszę napisać do posłów z PO pytania. Proszę pytać jak się ma ich troska o demokracje, i prawa skoro oskarżony z sędziom na proteście jest, a Frasyniuk publicznie nawołuje do J-----a Pisiorów. Politycy PO uczestniczą w tych protestach. Gdzie tu jest niezależność i demokracja? A gdzie pytania o finansowanie oraz kwoty dofinansowania środowisk lewicowych, lgbt itp.
Czy zakładacie sprawy za
  • Odpowiedz