@epi: Ogólnie popularność samego switcha robi też wynik. Przynajmniej w porównaniu do poprzednich generacji poków. Na moim przykładzie mogę tylko powiedzieć, że chciałem kupić konsole i poki pod warunkiem, że będzie to naprawdę dobra gra. Przeglądając różne recenzje utwierdziłem się, że to tylko średniak i zrezygnowałem.
@Ranndolf nowe Pokemony są niedorobioną i okrojoną grą w stosunku do tego do czego byli przyzwyczajeni najwięksi fani serii. Co nie zmienia faktu, że jest to spoko gra dla osób, które co najwyżej pamiętają serie Red i Silver\Gold, ewentualnie Lets Go. Więc racja leży trochę po obu stronach. Ja się bawię dobrze, ale to gra na poziomie Let's go, czyli tak naprawdę cofnięcie się w rozwoju w porównaniu do ostatnich odsłon.
@TimeyWimey: ja grałem we wszystkie odsłony począwszy od redów i wiem jakie problemy ma ta gra - zdecydowanie wyszła za wcześnie - powinna mieć wszystkie pokemony zaimplementowane, a optymalizacja powinna być lepsza, brakuje dubbingu w filmikach itp. ALE to nie zmienia faktu, że w pokemony wciąż gra się bardzo przyjemnie, a ilość godzin zabawy którą gra oferuje wynagradza mi w pełni cenę gry ;)
6 milionów sprzedanych kopii w tydzień. Niezły wynik jak na tak hejtowaną grę ;)
#nintendoswitch #pokemon
@Ranndolf: Wciąż technicznie to jakiś żart, wciąż w wielu miejsach widać regres zamiast progresu. Wciąż wypuścili grę zdecydowanie za szybko.
@epi: Kupili bo ludzie zawsze się rzucają na poki. Zobaczymy jak będzie za jedną lub dwie generacje jeśli dalej będą to kontynuować.