Aktywne Wpisy
fiolkins +1696
8 lat temu byłem w swoim najgorszym ciągu alkoholowym. Przez #alkoholizm nie miałem żadnej nadzieji. Dziś widziałem wschód słońca na Rodos a za dwa miesiące minie osiem lat od kiedy nie pije. Może będzie przynajmniej jedna osoba która to przeczyta i pomyśli że za 8 lat też chce zobaczyć wschód słońca
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
arsamakov +436
chwalenie się trzeźwością bo kiedyś się nie potrafiło z umiarem wypić i jeszcze próby umoralniania innych, to jakaś wyższa metafizyka. wam to ten a-----l chyba wypłukał szare komórki #alkoholizm

źródło: comment_k4hYRzuTH8qtGKM2mFnTvMQxXezTNTlO.jpg
Pobierzźródło: comment_2hMtFREMovRY0WM5DqjE3PALDL6Kc8H0.jpg
Pobierz@bambus94 nie do końca. Fakt zrodlanaona nie jest, ale czysta raczej powinna być. Nie jest to źle źródło, biologiczniepowinno być czyste po tak dużej filtracja przez podłoże. Mimo wszystko na pewno lepsze byłoby głębinowe. Pytanie dlaczego nie zdecydował sie Lindley
@bambus94: Dokładnie z pod. "Pobiera wodę z 15 promieniście ułożonych drenów, które znajdują się ok. 6 metrów pod dnem."
Co do warszawy, łatwiejszym/tańszym pobieraniem wody jest z ujęcia rzecznego. W końcu ta woda z powrotem wraca do obiegu i wszystko działa. Filtracja przez piaski/żwiry oczyszcza ją z większości syfu, a pozostałości są unieszkodliwiane w placówce uzdatniania.
Ciekawi mnie czy są jakieś radary które wychwycą strukturę ziemi na tej głębokości, czy bazują tylko na odwiertach w tym miejscu..
Nie wiem czemu takie miało by być bardziej eko?!
Co do zasobów wody, to sahara ma je większe niż polska ;-) I tak jest to mniej ekologiczne, przykład w Bańskiej Niżnej pomiędzy 1988 a 2010 rokiem spadła temperatury wody o 1,6 *C. Może nie dużo, ale widać, że pobór zmienia ekosystem,
źródło: comment_grzkhf7J7tOaRAfI0tTFSK4vX13osKta.jpg
PobierzWpisz gzwpd i poczytaj opracowania dotyczące wykorzystania wód. Samo pgi na kilka podstron ;) i powtarzam Sahara na więcej wody niż Polska;) i chodzi o wtórne pustynnienie przez sztuczne dodawanie "obcej" wody do ekosystemu. Jeszcze jak są zbiorniki stojące które spowodują infiltracje chociaż do tej pierwszej warstwy wodonośnej to