Wpis z mikrobloga

Od ponad roku czasu mieszkam i pracuje w Azji/ Filipiny.
Z firmy posiadam ubezpieczenie zdrowotne (lub może lepiej nazwać to pakietem zdrowotnym): wizyty u lekarza, dentysta, jakiś specjalista. Niestety pokrywa małą kwotę (w przeliczeniu do maksymalnie 8k pln).
Problem polega na tym, że w razie jakby stało mi się coś poważniejszego, czy choćby jakaś wizyta w szpitalu to prawdopodobnie będę musiał zapłacić z własnej kieszeni.

Teraz pytanie. Czy są jakieś ubezpieczenia zdrowotne dla osób przebywających/ pracujących w Azji, które w razie poważniejszych przypadków/ wizyt w szpitalu będą w stanie pokryć koszty leczenia?
Patrzałem między innymi na axa.com.ph i koszta są dość wysokie, a kwota ubezpieczeń jest śmiesznie niska.

#kiciochpyta #ubezpieczenia #azja #filipiny
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ccTV: No korzystałem z takich opcji, Planeta Mlodych i jeszcze coś było do 26, na szczęście nigdy nie było potrzeby wykorzystywać. Nie są to tylko opcje turystyczne? Ja tu mieszkam i pracuję, także trochę to może być zagmatwane ( ͡º ͜ʖ͡º)
@fromasz56: Ok już piszę PW ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@damian91: pracować możesz, ale ubezpieczenie jest do 180dni od wyjazdu, więc jeśli nie wracasz w ciągu roku do kraju, to faktycznie chyba nie zadziała ta opcja :(
  • Odpowiedz