Wpis z mikrobloga

Obejrzałem sobie najnowszy film u Gonciarza. Nie jestem jakimś jego fanem, czy hejterem, znam go z tvgry, z zapytaj beczkę, oglądałem trochę na początku daily vlogi, a potem to już miałem o nim szczątkowe informacje, głównie wtedy, gdy było o nim jakieś poruszenie na vikop.ru.

Po obejrzeniu tego filmu, przyszło mi tylko jedno stwierdzenie: To jest koleś, który naprawdę żył. No wiadomo, żyje nadal, ale wiecie o co chodzi ;) Gość, który przeszedł przez życie idąc za marzeniami, zwiedził tak ogromny kawał świata, był w niesamowitych miejscach, poznał niesamowite osoby, WYKORZYSTAŁ SWÓJ POTENCJAŁ. Ogromnej liczby fanów i fame'u mogą mu zazdrościć aktorzy i celebryci, strzelam też, że zarobił i zarabia na tym kupę kasy, wydał kilka książek, co jest czymś niezwykłym - puścić cząstkę siebie w popkulturę. No i chyba najważniejsze - wszystko to ma nagrane, w super jakości, efektownie zmontowane i w każdym momencie życia, może wrócić, do większości z tych niezwykłych sytuacji ze swojego życia.

Krzysztof Gonciarz, to gość, który wziął życie w swoje ręce. Krzysztof Gonciarz to gość, który naprawdę żył.

Pozdrawiam. Peace out.

#youtube #przemyslenia #gonciarz #polskiyoutube #coolstory
  • 42
@peetee: Testo. On jest ikona, której wkład w polską (pop)kulturę i sława wychodzi daleko poza Internet. Poza tym jego samego lub jego twórczość kojarzą naprawdę bardzo dużo osób, nawet takich którzy internetu używają do przeglądania onetu i pudelka, nawet starzy ludzie. Gonciarz może być ważny dla urodzonych po 1990 fanów yt i tyle. Jestem w tzw. polskiminternecie od 1998 r. i Gonciarz, mimo że uważam go za spoko typa to jednak
@JEST-SUPER: a mi po obejrzeniu tego filmu przyszło do głowy to, że nie chce mu się nagrywać i jeszcze dopóki jest popularny to próbuje wycisnąć kasę z książki. Od jakiegoś czasu coraz rzadziej wrzucał filmiki, stwierdził, że ma dość vlogowania i wpadł na pomysł napisania książki. Dopóki książka była w produkcji dalej wrzucał filmiki co jakiś czas, a teraz gdy jest już gotowa, wrzucił filmik o wielkim odejściu, który ma zrobić
@JEST-SUPER: Jak to w Polsce - hejt na Gonciarza wynika głównie z zazdrości. Sam go nie oglądam, ale widziałem kilka materiałów. Zna się na robocie, mieszka w ciekawym miejscu, jest aktywny popkulturowo, potrafi bardzo dobrze montować filmy i łapać piękne kadry, sam robi muzykę do nich itd. Ma pasję i się w niej spełnia, ale jest na Wykopie nienawidzony, ale to chyba jak każdy komu się w życiu podoba. Pamiętajmy, że
Jak to w Polsce - hejt na Gonciarza wynika głównie z zazdrości.

@UberKatze: Nie, odwracasz kota ogonem. "Hejt" na Gonciarza wziął się z tych wszystkich krzywych akcji Gonciarza, a było ich całkiem sporo.

Na przykład kiedyś był jakiś konkurs filmowy i wygrała go jakaś losowa dziewczyna, a Gonciarz podesłał na ten cały konkurs swój film o "mowie nienawiści". Jak to przystało na kogoś, kto nagrywa filmy o nienawiści, napuścił swoją widownię
@multikonto69: o tym konkursie słyszę za każdym razem i jest to jedyny przykład jego afer o jakich ciągle czytam. Hejt na gonciarza zaczął się w momencie kiedy ten stał się popularny, na długo przed tą aferą - czyli norma w naszym społeczeństwie.
@UberKatze: Nie, "hejt" na Gonciarza zaczął się mniej-więcej wtedy. Właśnie te cztery lata temu. Wcześniej ludzie raczej robili sobie z niego jaja.

I gadasz brednie, bo średnio co miesiąc ktoś się pyta o to samo "dlaczego ludzie nie lubią Gonciarza?" i zazwyczaj dostaje litanię na 10 stron maszynopisu z opisem wszystkich afer, włącznie ze screenami.
@JEST-SUPER: czy miarą życia dla Ciebie jest to, że ktoś podrużuje? Ja np. nie lubię podróżować i nie zazdroszczę Gonciarzowi stylu życia.

Co do filmiku, Gonciarza kojarzę jeszcze z TVGry i pamiętam jego początki na youtube. Można powiedzieć, że karierę Youtube'ową zaczyna i kończy wydaniem książki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam problem z tym filmem pożegnalnym taki, że strasznie na nim krzyczy. Nie wiem czy to wynika