Wpis z mikrobloga

Tylko mnie irytują te reklamy #huel na #facebook? Są tak natretne co chwila na nie wpadam.
Jeszcze to kółko wzajemnej adoracji w komentarzach nie dopuszczające do siebie krzty krytyki. Czemu leki i suplementy diety badamy pod różnymi kwestiami. A coś co się reklamuje jako "pełnowartościowy posiłek" którym by można zastąpić cała dietę jest sprzedawany ot tak?

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wyczuwam możliwość nadejścia anemii/szkorbutu czy innych chorób związanych z nie dostateczną ilością składników odżywczych w pokarmie

@ButtHurtAlert: zdecydowanie szybciej zapadną na nią ludzie żywiący się kajzerkami z biedry i chińskimi zupkami niż ktoś kto je huele czy inne podobne rzeczy. Zresztą mało kto stosuje to jako monodietę, ogromna więksozść osób zastępuje sobie po prostu jeden czy dwa posiłki.
Ale co do natrętności ich fejsbukowych reklam to zgadzam się w całej
  • Odpowiedz
  • 2
@scriptkitty
@Creder właśnie jako zamiennik typowego batona energetycznego jestem w stanie to przyjąć jako akceptowalne. Ale boli mnie ze reklamuja to jako dietę.
Nieważne że ma to witaminy i resztę składników odżywczych, ani ja ani ty nie wiemy jakie zmiany będą w organizmie po roku, dwóch, 5 latach.
Jak dla mnie bardzo możliwe że przy monodiecie huel po pewnym czasie na "normalne" pożywienie będzie się reagować sraczką. Bo co innego
  • Odpowiedz
  • 0
@scriptkitty no pewnie ze tak, wiemy np że przy ubogiej w witaminę C diecie po pewnym czasie przychodzi szkorbut. Jak będziesz jadł dużo tłuszczu to miażdżyca wchodzi w grę, etc... Na to badań nie zrobią bo byłyby zbyt drogie, może się też obawiają że ich środek nie jest taki cudowny, ale reklamować jako "pełnowartościowy posiłek" - czemu nie.
  • Odpowiedz
  • 0
@scriptkitty Ale zrozum że ty lecisz tylko że ma witaminy, aminokwasy i tłuszcze to jest wszystko ok.
Co z flora bakteryjną jelit, co z psychicznym i fizycznym przyzwyczajeniem do produktu. Co z enzymami trawiennymi, może po paru latach odzwyczaimy się od ich produkcji. O te pytania mi chodzi, to że ma tłuszcze i witaminy to jeden pies.
  • Odpowiedz