Aktywne Wpisy

hotshops_pl +1202
Hej #wykop, tak jak obiecaliśmy z okazji Black Friday robimy #rozdajo
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
Dzisiaj polecimy na grubo i rozdajemy:
Smartwatch Amazfit GTR 3
Portal z promocjami HotShops.pl to miejsce gdzie codziennie pojawią się promocje, kupony i okazje z przeróżnych sklepów! Tworzą nas użytkownicy - to oni dodają i oceniają
źródło: rozdajo-amazfit-gtr-3
Pobierz
gonzo91 +70
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz

Ze względu na to, że zakończyłem sezon działkowy postanowiłem naskrobać kilka słów wyjaśnienia.
Wydawało mi się, że będę wrzucał zdjęcia co kilka dni i pokazywał jakie to efekty nie nastąpiły. Rzeczywistość okazała się zupełnie inna. Te pierwsze 4 miesiące pracy to było tylko sprzątanie i przekopywanie tego wału ziemi. Ciężka i mozolna praca bo ziemie przesiewałem i rozplantowywałem(?) po całej działce. Może, poszło by mi szybciej gdyby nie fakt, że to nie była ziemia tylko śmieci nią przysypane. Co wbicie szpadla to wyciągałem plastik, złom, gruz, gałęzie - ogólnie co kto miał to tam rzucał.
Nie przedłużając: Działka posprzątana i zgrabiona. Zrobiłem nowy płot(ten na wprost), posadziłem wzdłuż płotu od wejścia na działkę tuje(kom.1) a przy drugim posadziłem borówki amerykańskie(kom. 2). Posadziłem też kilka sosenek i wierzbę ozdobną ale niestety nie mam zdjęć. No i przede wszystkim dosiewałem trawnik co widać gołym okiem.
Z efektów jestem bardzo zadowolony. Na wiosnę na pewno będzie ciekawiej bo ruszę z budową domku i alejki. Posadzę jakieś kwiatki, krzaczki, drzewka i inne pierdółki. Będę informował jak będzie o czym. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Trzymajcie się cieplutko i byle do wiosny!
#ogrodnictwo #ogrod #dzialka
źródło: comment_jPmgwXU8QJkMjuLzM4bb6ZoZY7xxytru.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_FuBrXsUdseU2wls5xxhTpYmI94i7a4kP.jpg
Pobierzźródło: comment_11MvydBFeva0Q2h2nXlAuC65NxGPtTj4.jpg
PobierzA dlaczego zostawiłeś tego kikuta na środku? Masz co do niego jakieś plany? Może domek na drzewie? :)
źródło: comment_aumvtp3ltObHGcu2StcFzmAyWIZviHcj.jpg
Pobierz@pastryk: nie łatwiej było załatwić glebogryzarkę?
@lightman_ltm: Śmieci?
@pastryk moje szczere gratulacje, odwaliłeś kawał ciężkiej pracy, ale teraz już będzie z górki.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Karmnik dla ptaków jest świetnym pomysłem.( ͡° ͜ʖ ͡°)
@powsinogaszszlaja: myślę, że dałoby radę
https://www.olx.pl/oferta/uslugi-glebogryzarka-uslugi-glebogryzarka-separacyjna-glebogryzarka-CID619-ID9NrnZ.html#9340054512
źródło: comment_bbw0XyVxtMuwWWSmFP4AfEPloP68BDs4.jpg
Pobierz