Aktywne Wpisy
Agresywna_Szyba +194
#6poziomraka, cala historia.
Zamówiłem sobie taką opaskę. Myślę, że to dobry pomysł jakby jednak ataki padaczki sie nasiliły i by mnie odcięło gdzieś w sklepie czy w plenerze. Według was ma to sens?
#zdrowie #medycyna #rakcontent #rak #oswiadczenie
#guzmozgu
Zamówiłem sobie taką opaskę. Myślę, że to dobry pomysł jakby jednak ataki padaczki sie nasiliły i by mnie odcięło gdzieś w sklepie czy w plenerze. Według was ma to sens?
#zdrowie #medycyna #rakcontent #rak #oswiadczenie
#guzmozgu
#p0lka #przegryw #logikarozowychpaskow
Tak, wydaje mi się że dla nastoletnich kobiet np. wiara odgrywa rolę łańcucha. Oczywiście wiem jakie są tego wady, ale coś za coś.
@kakuter: Czyli wartosci ktore wspoczesna cywilizacja z gruntu neguje (chyba ze chodzi o obrone USA)
@kakuter: Tak na serio to nie wiem "dlaczego" ale jest globalna tendencja do atomizowania spoleczenstw i niszczenia wiezi miedzyludzkich. Byc moze chodzi o latwiejsza kontrole mas za pomoca mediow. Ludze bez oparcia w innych osobach, ideach czy tradycji zrobia co im pokazesz w tv albo napiszesz w przegladarce. Kontrola miliardow za pomoca paru klikniec myszka.
@kakuter: Generalnie moza wiele zarzucic kazdej religi ale wiekszosc z nich jest mocno skodyfikowana i zwiazana z czasem, miejscem czy innymi wartosciami np. przyroda. i jakkolwiek da sie wiernymi manilupowac nawet wbrew zasadom religii (namawic ich do zabijania niewiernych np.) to bardzo trudno bylo by np. zmienic w Biblii ze Kain zabil nie brata Abla ale siostre Able.
A w
Małżeństwa to właśnie dokładnie efekt religii, który napisałem że zapobiega temu efektowi. Tym zdaniem potwierdziłaś moje słowa.
tacy ludzie prawdopodobnie nie byliby w stanie zachowywać się jak dobry człowiek bez kija nad sobą.
@kakuter: jakieś dane na potwierdzenie tego, bo często zastanawiałem się jaki procent mężczyzn ma partnerkę.
Weźcie się wódki z jakimś wujkiem napijcie to się dowiecie, że to bzdurne gadanie o „dobrych ludziach starej daty” to można sobie w dupę wsadzić. Tylko nikt się głupio nie chwalił, że w okolicy to już każdego możliwego partnera seksualnego przerobił.
Małżeństwo to był taki kaganiec na Chadów, może nawet będą mogli mieć najlepszą kobietę, ale nie będą mieli ich 5.