Aktywne Wpisy
Defined +33
Wyjaśni ktoś mi jakim cudem dorosłym chłopom dało się wmówić, że potrzebują koniecznie klocków? Przecież klocki to zabawa dla dzieci maks do 5 roku życia, a w przypadkach skrajnych może i do 6. Jak słyszę, że dorosły chłop właśnie wydał kilka set złotych, a nawet i po kilka tysięcy niektórzy za kawałek pierdzielonego plastiku z wypustkami, to mam giga bekę z niego i traktuję go trochę jak taki większe dziecko.
#logikaniebieskichpaskow #
#logikaniebieskichpaskow #
4mmc-enjoyer +53
Czy ktoś faktycznie miał jakieś benefity z tego że się starał i #!$%@?ł (np. darmowe nadgodziny)?
Ja miałem sytuację, gdzie zakontraktowali team do zagranicznego korpo, zmieniając tym samym poprzednią zewnętrzną firmę. Proste taski wisiały nieruszone od np. 3 lat. Nie wiem jak pracowali Ci z poprzedniej firmy, chyba nie robili w sumie nic. Ogarnęliśmy temat, setki tasków zrobionych, wyszliśmy na prostą.
Na jaki pomysł wpada korpo? Nie robicie tyle tasków co na
Ja miałem sytuację, gdzie zakontraktowali team do zagranicznego korpo, zmieniając tym samym poprzednią zewnętrzną firmę. Proste taski wisiały nieruszone od np. 3 lat. Nie wiem jak pracowali Ci z poprzedniej firmy, chyba nie robili w sumie nic. Ogarnęliśmy temat, setki tasków zrobionych, wyszliśmy na prostą.
Na jaki pomysł wpada korpo? Nie robicie tyle tasków co na
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Nurkowania z akwalungiem czyli to abc? #nurkowanie
Jazdy na moto 125/250? #motocykle
Jazdy konno? #jazdakonna
Opanowanie podstaw żeglarstwa? #zeglarstwo
Na wiadro liście ;) jeszcze odswieżyć sobie taniec klasyczny. Ale to wiem ile.
Wystarczą mi uśrednione wartosci i subiektywne "minimum" kazdego z uzasadnieniem (nawet jak masz super talent u prawko B to bez 10h jazdy na moto nie ma co wsiadać, lub tyle wymaga prawo).
Dodatkowo: #pytanie które z nich można zacząć teraz/zimą. Jak ktoś może rzucić koszt pi × drzwi to super.
motocykl, nie da sie odpowiedziec ile czasu.
po 10h mozna umiec podstawy kierowania.
Tak samo zeglarstwo.
podstawy mozna ogarnac w tydzien.
Plywam chyba 16 lat a i tak sie ucze.
Komentarz usunięty przez autora
Zależy jeszcze od intensywności nauki. Jak ktoś tylko siedzi na łódce i nic nie robi to może tak przesiedzieć tysiąc godzin i nic się nie nauczyć. Ale myślę, że w przypadku intensywnej nauki kilkanaście godzin wystarczy, żeby pływać samodzielnie małą łódką po wodach wewnętrznych.
4h na placu
2h samemu w nocy na bocznych drogach
4h na drogach, żeby nabrać wprawy
I po tym czasie jazda już była przyjemnością. Wiadomo, że nie położysz się w zakręcie na kolano, ani nie będziesz latał na 1 kole, ale jak masz olej w głowie, to jazda będzie bezpieczna dla Ciebie i innych.
Żeglarstwo to bardziej złożona sprawa, uczę ludzi na patent od trzech sezonów i różnie chwytają. Formalnie żeby zdać patent potrzebujesz 20 godzin za sterem, ale żeby pewnie się poczuć chociażby na małym jachcie na jeziorze potrzeba trochę więcej. Podstawy jak pływać, żeby
W tydzień się ogarniesz, może w dwa.
Tak by spokojnie bez spinki popływać.
Wszystko zalezy od tego jak przyswaja sie wiedze.
Ale to chyba nie na tyle mimo wszystko by bezpiecznie samemu plywac
Żeglowania tak sam z kims kto ogarnia probowalem pare razy ale tak zeby samemu wyplynac to nie ma opcji