Ile Jego Ekscelencja Jacek Majchrowski wziął w łapę za zgodę na budowę osiedla przy Konopnickiej przy rondzie Matecznego? Nieregulowane światła codziennie tworzą korek czasami sięgający aż po ICE. Ile mieszkań jest na osiedlu? Kilkaset, daje to ~1000 osob. Od miesiąca lub więcej widziałem może z 5 przechodniów, jeżdżę codziennie (ok jeszcze osiedle nie wykupione całe). Jaka jest przepustowość Konopnickiej? 1000 osób przejeżdża tam w kilkadziesiąt minut. Wydanie zgody na osiedle (a głównie przejście) w tym miejscu musiało być dobrze oplacone #krakow #korupcja a conajmniej #niegospodarnosc
@Sl_w_k_1: dobra wymowka taka nie bardzo a to jak poprowadzili trase autobusu specjalnie dla typka ktory robil w urzedzie a musial dojezdzac z rybitw ( ͡°͜ʖ͡°)
@majtki_z_drutu: tramwaj w planach był tam zanim jeszcze powstały plany Frycza, do tego jest dobrą alternatywą dla Stariowiślnej, zresztą patrząc na gęstość zaludnienia i ilość bloków i możliwość dalszego rozwoju Zabłocia i Płaszowa trzeba być upośledzonym żeby twierdzić że tramwaj tam tylko powstał bo "jego szkoła"
#krakow #korupcja a conajmniej #niegospodarnosc
A tutaj?
Jprdl
Krakowska Szkoła Wyższa już dawno zmieniła nazwę na Krakowską Akademie i cały czas nosi imie Andrzeja Frycza Modrzewskiego
czy ja coś takiego napisałem? NIE, sam sobie to dopowiadasz