Aktywne Wpisy
ashemar +4
Doradźcie proszę bo czujemy się fatalnie jako rodzice. Organizujemy córce która kończy 6 lat urodziny w fajnym miejscu z animatorami i ogólnie zabawą. Takoe porządne urodziny dla całej klasy bo do tej pory to były małe urodziny dla rodziny i znajomych.
Tylko… z całej klasy zgłosiła się jedna rodzina potwierdzająca udział…
Urodziny w piątek 8 listopada na ok 20- max25 dzieci z klasy…
Nie
Tylko… z całej klasy zgłosiła się jedna rodzina potwierdzająca udział…
Urodziny w piątek 8 listopada na ok 20- max25 dzieci z klasy…
Nie
ProtossTassadar +89
Czy ksiądz musi mieć książeczkę sanepidu? Ostatecznie pracuje z żywnością, gołymi rękami, bez obróbki cieplnej itp.
#religia #ateizm #kiciochpyta
@kubako: Paradoksalnie @Thachi porusza meritum (choć mało subtelnie). Zresztą to w ogóle małe p--o, AFAIK kropielnice są w kościele realną bolączką higieniczną... Księża ręce myją, wiem bo widuję+mam przed nosem z bliska regularnie.
@kubako: Otóż właśnie nie musi, czarni są w Polsce jak święte krowy, ich prawo nie dotyczy.
@wszyscy: Tam to jest takie szambo, że nawet bakterie EColi w nich znajdują. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ja nie twierdzę, że księżą są brudni, czy że roznoszą choroby :) Ale z punktu widzenia prawa - opłatek to jest żywność, i z punktu widzenia prawa ksiądz powinien spełniać te same warunki co podający/przygotowujący jedzenie.
Tak samo firma, która te opłatki produkuje, powinna spełniać warunki formalne zarówno pod względem produkcji, jak i dystrybucji
Po prostu niektórym w tym kraju brak zrozumienia elementarnych zasad higieny, a na dłoniach (każdych) zbiór bakterii zawsze jest szczególnie szeroki.
@StaryWilk: @Koci_pyszczek: @kubako: Tyle, że osoba np. upośledzona czy wybitnie leniwa może taką książeczkę zdobyć, ale trudniej
@wszyscy: Oj spłoniesz kolego, to pewne. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zgadza się, w naszym kraju ogólnie higiena leży, a jeszcze dodać do tego fanatyków religijnych, którzy o niczym innym nie myślą jak o
@wszyscy: To nie jest żaden argument ¯\(ツ)_/¯
Albo mamy równość wobec prawa, albo pewne grupy są uprzywilejowane w drobnych sprawach, bo zostanie przedstawicielem tej grupy jest trudne. Ale takich grup jest więcej niż księża. Co więcej, są zawody czy funkcje do których dużo trudniej się dostać, wymagają nie raz większej edukacji
Nie wsadzałoby się wtedy ręki do zupy z cudzych paluchów ;)
Nie wiem, czy to typowe, ale u mnie na wsi podczas święta nie pamiętam jakiego wierni piją winko z jednego kielicha i ksiądz tylko ściereczką brzeg wyciera.
Polecam Sapkowskiego Trylogię Husycką - tam się biją m.in. o to właśnie :P
Cóż, to jest już totalnie niehigieniczne, i na zachodzie gdzie jest to powszechniejsze, próbuje się to poprawiać przygotowując na przykład takie gotowe, zamknięte pakiety.
Wiem, że u nas je się wafel - to picie winka jest raz w roku.
Dobry taki pakiet z zakąską. :D
@kruszon_: No i kolejne prawo które jakby kleru nie dotyczyło, publiczne spożywanie alkoholu, spokojny człowiek z piwem w miejscu publicznym dostanie mandat, a tymczasem kler wino publicznie, demonstracyjnie popija, zachęca do tego wiernych i żadne konsekwencje ich nie spotykają.
@kubako: Popatrz na ostatnie zdanie komentarza, do którego się odnosisz. Ja tego nie popieram tylko przedstawiam powód, dla którego kwestia jest w tym przypadku mało groźna.
Komentarz usunięty przez autora
@StaryWilk: Ale p---------e, to już było typowe wynurzenie spod tagu #gimboateizm. Targi Piwne, obiło Ci się coś takiego o uszy? Bo nie wiem czy wiesz, ale tam ludzie publicznie piją a-----l i jakoś dziwnym trafem policja ich