Szukam dietetyka żeby mi rozpisał dietę na zrzucenie fatu (dużo fatu). Możecie kogoś sprawdzonego polecić, ktoś się faktycznie na tym zna? Może być współpraca zdalna.
Niestety jak wpisuję w google "dietetyk radom" to mi wyskakuje cała chmara różnych karynek po kursach weekendowych, które nie wzbudzają zaufania albo "Klinik dietetycznych" które pachną na odległość dojarkami do pieniędzy.
@szejk_wojak: bo tutaj nie potrzeba studiów wyższych. Wiele osób sobie radzi samodzielnie, nawet bez kursów ( ͡º͜ʖ͡º) Białka + tłuszcze + węglowodany = dzienne zapotrzebowanie, od tej liczby odejmujesz 300 kalorii ( z tłuszczy albo węgli ) i jedziesz. Do tego aeroby albo interwały. Żadna filozofia.
@kuncfot: Ja wiem na czym to polega ale teraz chcę zapłacić i mieć wszystko czarno na białym jak chłop krowie na rowie, z podanymi ilościami/wagami etc. Nie chcę kompletnie o tym myśleć. Dobry dietetyk zadba mi o walory smakowe oraz ułozy dietę tak, że nie będę chodził głodny.
Schudłem w życiu łącznie z 80 kg ale zawsze była to głodówka a teraz dzięki jojo ważę 130 xD
Zajmuje od X lat, ale nie jestem pomidorową, abym każdemu pasował ¯\_(ツ)_/¯. Miałem kilka przypadków otyłości olbrzymiej, z którymi dałem radę u podopiecznych, wrzucałem tutaj nawet z opisem.
Ogólnie jeśli miałeś takie ogromne wachania wagi, to też by może przydała się jakaś psychoterapia, no chyba, że nie masz BED lub innych zaburzeń; z gówna niestety cieżko czasem wyjść, jeśli się narobi. Choć może to po prostu efekt zbyt ostrych redukcji.
@Kasahara: tzn podałem łączną sumę (na oko) zrzuconych kilogramów.
Zazwyczaj to wyglądało tak, ze #!$%@?łem redu przez kilka msc i leciało ładnie z 15-20 kg ale potem po prostu wracalem do starych nawyków i waga wracała z nadwyżką. BED ani żadnych schizów tego typu nie ma choć nie powiem, lubię niestety jeść niezdrowo - dlatego chcę zmienić ten nawyk.
Znalazłem Twoją stronkę więc odezwę się za jej pośrednictwem ( ͡°
Ja wiem na czym to polega ale teraz chcę zapłacić i mieć wszystko czarno na białym jak chłop krowie na rowie, z podanymi ilościami/wagami etc. Nie chcę kompletnie o tym myśleć. Dobry dietetyk zadba mi o walory smakowe oraz ułozy dietę tak, że nie będę chodził głodny.
@szejk_wojak: no i zajebiste podejscie, propsuje! nie każdy ma czas i energię się z tym #!$%@?ć. na tym polega postęp, że ja robię to
Szukam dietetyka żeby mi rozpisał dietę na zrzucenie fatu (dużo fatu). Możecie kogoś sprawdzonego polecić, ktoś się faktycznie na tym zna? Może być współpraca zdalna.
Niestety jak wpisuję w google "dietetyk radom" to mi wyskakuje cała chmara różnych karynek po kursach weekendowych, które nie wzbudzają zaufania albo "Klinik dietetycznych" które pachną na odległość dojarkami do pieniędzy.
Wolę kogoś normalnego.
Wiele osób sobie radzi samodzielnie, nawet bez kursów ( ͡º ͜ʖ͡º)
Białka + tłuszcze + węglowodany = dzienne zapotrzebowanie, od tej liczby odejmujesz 300 kalorii ( z tłuszczy albo węgli ) i jedziesz. Do tego aeroby albo interwały. Żadna filozofia.
Schudłem w życiu łącznie z 80 kg ale zawsze była to głodówka a teraz dzięki jojo ważę 130 xD
Myślałem o diecie pudełkowej
Zajmuje od X lat, ale nie jestem pomidorową, abym każdemu pasował ¯\_(ツ)_/¯. Miałem kilka przypadków otyłości olbrzymiej, z którymi dałem radę u podopiecznych, wrzucałem tutaj nawet z opisem.
Ogólnie jeśli miałeś takie ogromne wachania wagi, to też by może przydała się jakaś psychoterapia, no chyba, że nie masz BED lub innych zaburzeń; z gówna niestety cieżko czasem wyjść, jeśli się narobi. Choć może to po prostu efekt zbyt ostrych redukcji.
Zazwyczaj to wyglądało tak, ze #!$%@?łem redu przez kilka msc i leciało ładnie z 15-20 kg ale potem po prostu wracalem do starych nawyków i waga wracała z nadwyżką. BED ani żadnych schizów tego typu nie ma choć nie powiem, lubię niestety jeść niezdrowo - dlatego chcę zmienić ten nawyk.
Znalazłem Twoją stronkę więc odezwę się za jej pośrednictwem ( ͡°
@szejk_wojak: no i zajebiste podejscie, propsuje!
nie każdy ma czas i energię się z tym #!$%@?ć.
na tym polega postęp, że ja robię to
@szejk_wojak: Ja i kręcenie gównoburzy? To inni powodują gównowiatry, a potem ja kończę w oku cyklonu...
ta... niewiniątko się znalazło ( ͡° ͜ʖ ͡°)