Wpis z mikrobloga

Mireczki pomóżcie. Kupiłem TV TCL z Androidem i chciałem na nim oglądać IPTV. Na Mibox używam Smart IPTV i jestem zadowolony stąd moje próby na telewizorze - jednak nie udane :(

Aplikacja działa, lista załadowana jednak nic nie działa - cały czas connecting/buffering i tak w kółko - po jakimś czasie connection failed

Czy to wina TV czy coś innego? sieć działa bez problemu - wifi osiąga jakieś 50-60 Mbps w tym miejscu (Mibox działa bez problemu)

#iptv #androidtv #tcl #smartiptv
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@johnmorra: przeniosłem tv na piętro, podłączyłem przewodem - bez zmian :( sieć mam dość szybka (300mbps) także to nie wina sieci, coś czuje ze android w tym tv nie daje rady
  • Odpowiedz
@johnmorra: sprawdzone - na Iptv coś próbowało zaskoczyć jednak tylko w SD (w przypadku HD był np sam dźwięk bez obrazu) także coraz bardziej obstawiam problem z wydajnością TV

Czy orientujesz się jaki TV box będzie najlepszy/najtańszy? mam już jednego Mibox'a i chciałbym spróbować czegoś innego
  • Odpowiedz
@johnmorra: chyba tylko z czystej ciekawości :) czyli najlepiej mibox? w takim razie poszukam może jakiegoś używanego na OLX bo ma być używany tylko sporadycznie na drugim TV więc trochę szkoda mi kasy na zakup nowego
  • Odpowiedz