Aktywne Wpisy
Matis666 +112
olcayn +33
Trzymajcie mnie, bo ja zaraz zdechnę ze śmiechu. Mamy dobrą sytuacje gospodarczą, niskie bezrobocie, wysoką konsumpcje, opanowaną inflacje i stoimy u progu rewolucji technologicznej na miarę nowej rewolucji przemysłowej.
A jakiś pożalsięboże teoretyk codziennie ostrzega, grzmi i wieszczy krach na giełdzie lub długotrwałą bessę, bo tak mu wyszło z korelacji sp500 do miedzi i połowów łososia atlantyckiego pomniejszonych o produkcje soku pomarańczowego XD I jeszcze jak on sam siebie odurza tym szurskim kadzidłem to naprawdę #!$%@? z nim, ale jak się pojawia ktoś nowy na tagu, pyta o to jakie ETF na nasdaq czy sp500 kupić na longterm, a ten mu pisze, żeby "poczekać, aż będzie tanio, bo stoimy u progu końca hossy" to to już jest poziom bycia szkodnikiem na poziomie mickapl, który od 2020 mówi ludziom, żeby nie kupować mieszkań, bo zaraz będzie taniej XD
Już sam nie wiem z czego gnije bardziej: z przemądrzałego buca nierozróżniającego korelacji od przyczynowości i giełdy od gospodarki, z tego, że ten ekspert z bożej łaski na poprzedniej bessie(według własny słów) stracił kasę, na obecnej hossie #!$%@? zarobił i uważa, że jest mądrzejszy od innych, czy w końcu z tego, że pamiętam, że ktoś napisał mu w komentarzu, że jego posty stanowią większość wartości na tym tagu XDD W każdym razie z każdej z tych rzeczy mam większą beke niż nawet z tych szurów od shortsqueeza na jsw.
A jakiś pożalsięboże teoretyk codziennie ostrzega, grzmi i wieszczy krach na giełdzie lub długotrwałą bessę, bo tak mu wyszło z korelacji sp500 do miedzi i połowów łososia atlantyckiego pomniejszonych o produkcje soku pomarańczowego XD I jeszcze jak on sam siebie odurza tym szurskim kadzidłem to naprawdę #!$%@? z nim, ale jak się pojawia ktoś nowy na tagu, pyta o to jakie ETF na nasdaq czy sp500 kupić na longterm, a ten mu pisze, żeby "poczekać, aż będzie tanio, bo stoimy u progu końca hossy" to to już jest poziom bycia szkodnikiem na poziomie mickapl, który od 2020 mówi ludziom, żeby nie kupować mieszkań, bo zaraz będzie taniej XD
Już sam nie wiem z czego gnije bardziej: z przemądrzałego buca nierozróżniającego korelacji od przyczynowości i giełdy od gospodarki, z tego, że ten ekspert z bożej łaski na poprzedniej bessie(według własny słów) stracił kasę, na obecnej hossie #!$%@? zarobił i uważa, że jest mądrzejszy od innych, czy w końcu z tego, że pamiętam, że ktoś napisał mu w komentarzu, że jego posty stanowią większość wartości na tym tagu XDD W każdym razie z każdej z tych rzeczy mam większą beke niż nawet z tych szurów od shortsqueeza na jsw.
https://gdziewyjechac.pl/podrozujlepiej/
Książka jest autorskim poradnikiem, zawierającym m.in odpowiedzi i sugestie na temat:
Jak zaplanować urlop idealny i go nie zmarnować
Jak zdobyć czas i gotówkę na podróże
Jak zacząć swoją przygodę z częstym podróżowaniem
Jak latać po świecie za naprawdę rozsądne pieniądze
Jak wyszukać atrakcyjny nocleg z pięknym widokiem w dobrej cenie
Jak i kiedy podróżować po Europie albo Azji Pd-Wsch
Jak nie przepłacać za bagaże i uniknąć ukrytych opłat
Jak zwiedzać na miejscu efektywnie, by nie zbankrutować
Jak zadbać o bezpieczeństwo swoje i pieniędzy w czasie wyjazdu
Jak podróżować tematycznie, co to są podróże świadome
+ 12 QR kodów ze specjalnymi filmami rozszerzającymi tematy w tym dwa tutoriale. O Skyscannerze i Azuonie
Co zrobić by wygrać wersję książki z pakietu LUX, czyli z pakomapą?
1. Wyjątkowo zielonki mogą brać udział. Bo książka ma barwy zielone motzno
2. Zaplusuj ten wpis, to akurat po staremu.
3. Odpowiedz na podchwytliwe pytanie w sposób kreatywny.
Otrzymujesz dwie supermoce.
- Przenosimy w czasie (maszyna czasu).
- Przenosimy w przestrzeni (teleportacja).
W jakie czasy się przenosisz i gdzie? I dlaczego.
Wygrywają dwie osoby. Jedna nagroda publiczności za najbardziej plusowaną odpowiedź, druga nagroda od OP-a ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Protip: OP lubi się pośmiać, ale prowadzi też kanał naukowy #motyliglobus , więc lubi jak ktoś trochę poczytał mądrych rzeczy.
Rozwiązanie w czwartek o 21:00
Dajcie ten mem z guzikiem
Wyjechał za granicę
- kanał na jutubie i książka xD
Komentarz usunięty przez autora
Dla jednego urlop idealny to leżenie 2 tygodnie w hotelu dla innego #!$%@? po górach i sranie pod krzakiem. Co tu niby napisałeś? "Rób to co lubisz!" ?
Mieć
@kecajek: pamiętaj że to Twoja prapra...prababcia
@Pannoramix: Przenoszę się w przeszłość do czasu w którym miałeś największą trudność podczas pisania książki w miejsce w którym wtedy się znajdowałeś i mówię Ci "Stary! Dasz radę, chcę przeczytać tę książkę jeszcze przed 2020 r." po czym ukrywam przed Tobą, że nie wiem o konkursie ... :D
Proszę Panie Motylu dej mi książkę :3