Wpis z mikrobloga

Mam nieśmiałe pytanie do webdeveloperów wordpressa, z którym mam własnie przyjemność.. Pomoże ktoś? Pytanie tylko na zasadzie - tak, czy nie. Czy mogę utworzyć dwa szablony widoku jednego posta (single), ale zrobić to tak, by ten sam post mógłby być wyświetlany i w tym szablonie i w drugim, na podstawie jakichś preferencji w pętli wyświetlającej tytuły postów, a nie tagów czy kategorii? #webdev #wordpress
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mug3n: to chyba oczywiste, że tak. Pytanie tylko jak a na to mógłbym odpowiedzieć tylko w przypadku, w którym bym zrozumiał o co dokładnie Ci chodzi :P
  • Odpowiedz
@npsr: Widzisz, mam projekt który zakłada wyświetlanie listy artystów ze skrótem z ich dorobku na prawo od listy. Klikam w tej liście i pokazują mi się tak samo, po prawej te skróty. Ale jak kliknę w nazwisko artysty w tym skrócie po prawej albo to wyświetli mi się ten sam post z artystą, ale pokazany inaczej, z dodatkowymi polami, galeriami. Nie mogę bazować na szablonach kategorii, bo artysta, to jest
  • Odpowiedz
Po pierwsze: poczytaj sobie najpierw o custom post types.

Po drugie masz jeszcze coś takiego jak post meta

Poszukaj w sieci, znajdziesz masę informacji i tutoriali i czego tylko chcesz na ten temat.

Jeśli zabraknie Ci tego, zawsze możesz uciec do tradycyjnego php i wysyłać informacje po przez $_GET, a do tego możesz użyć wp rewrite o czym powinno być wspomniane przy artykułach na tematy powyżej :)
  • Odpowiedz
@npsr: Tak, single-{post_type}.php i custom type w pętlach. Na razie wszystko względnie się układa. Niech ci Bozia w zleceniach i lekkiej kasie wynagrodzi, dziękuję.
  • Odpowiedz
@npsr: Ot i nie teges, z custom post types - ale nie do końca, bo się przydadzą. To jednak musi być w jednym poście. Zrobię stronę w wp, napiszę w niej pętle dla wyświetlania listy tytułów/artystów, po prawej załaduję pętlę z treściami i dodatkowymi polami, zepnę to w jquery w tabs'y po id każdego posta - kliknięcie w nazwisko przywoła artystę i jego opis. Kliknięcie na link nazwiska artysty w
  • Odpowiedz