Wpis z mikrobloga

Ale jak się tak obiektywnie spojrzy na różne mapki z podejściem państw do np. polityki związanej z aborcją, LGBT (i innymi kwestiami „światopoglądowymi”), to choćby nie wiem jak się oszukiwać - jesteśmy zacofani. I nie zmieni tu nic pieprzenie o „zgniłym zachodzie” i innych dyrdymałach z bronieniem cywilizacji chrześcijańskiej. Jesteśmy po prostu zadupiem - lata komuny zrobiły swoje...
#polityka #4konserwy #neuropa #konfederacja
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jaki komunizm? W Polsce nie było komunizmu, jak już to realny socjalizm, poza tym to nie wina ustroju tylko mentalności. Zawsze tacy byliśmy, i czas się z tym pogodzić...
  • Odpowiedz
@rorf46 przecież to przechodzi z dziada pradziada. Sam komunizm w sobie był przecież ideą postępową. Poza tym wtedy nie myślano o jakichś LGBT. Nikogo to nie interesowało, było po prostu zamiecione pod dywan
  • Odpowiedz
@Filippa: jest też kwestia, że my tę wolność sobie wywalczyliśmy, przecież w tym brało udział w mniejszym lub większym stopniu większość narodu, natomiast teraz chcemy się tej wolności pozbawiać... dziwne
  • Odpowiedz
@rorf46: bo aborcja to już jest hardkor nawet dla wykształconych osób bo wkracza na grunt sumienia. Zasada jest taka, pracujesz, bogacisz się, czytasz, zwiedzasz, poznajesz, wyciągasz wnioski stajesz się otwarty.

Nie oczekuj że ktoś kto walczy żeby przeżyć albo siedzi cale życie w jednym mieście miał inne poglądy. Tymczasem lgbt i feministki chcą to przeskoczyć , a bo na zachodzie" robią to samo co prezydent miasta w Polsce zabraniający wjazdu
  • Odpowiedz
@rorf46: ja wiem że chodzą tam normalni ludzie ale organizatorzy przyzwalają na obraźliwe tresci. Na marszu niepodległości też chodzą normalni ludzie ale przyzwolenie na faszystowskie treści kladzie cień na cały marsz. Pomimo tego że maszeruje kilka tysięcy a tych złych jest setka. Powinni kazać ściągnąć banery z obraźliwymi hasłami bo walczymy o tolerancje
  • Odpowiedz
@MartinoBlankuleto sorry jestem wolnościowcem, więc nawet nie chce mi się z tymi zamordystycznymi poglądami dyskutować. A jeśli chodzi o Indie i Chiny, to tam te aborcje dokonywane są właśnie z powodów zamordystycznych, a nie wolnościowych. Nie wiem jak w Rosji.
  • Odpowiedz
@Stekajaca_Anka: widzę, że nie wiesz, na czym polega wolność. Na pewno nie na tym, że dzieci jakichś szurów zarażałyby inne dzieci dlatego, bo ich rodzice są szurami. Chyba że przyjmujesz to czarno-biało i tutaj masz grupę wolnościowców i albo się zgadzasz w 100% z nimi albo nie jesteś wolnościowcem. Choć nie słyszałem, żeby jakikolwiek normalny liberał mówił o dobrowolności szczepienia (to raczej domena jakichś szurów pokroju Brauna, Godek i innych
  • Odpowiedz