Wpis z mikrobloga

Ahoj szczury lądowe !

Dziś zapraszam was na lasagne bolognese ()

Dawno nie robiłem lazanii, a z racji tego, że udało mi się w Stanach zamówić tenże makaron to postanowiłem przygotować ją dla moich darmozjadów.

Swoją drogą lazanię mógłbym jeść codziennie jak kot Garfield, a wy ?


#gotujzwykopem #jedzzwykopem #foodporn #jedzenie #gzw #kuchcikmorski -> moj tag o żarciu na morzu
Tryggvason - Ahoj szczury lądowe ! 

Dziś zapraszam was na lasagne bolognese (。◕‿‿◕。)...

źródło: comment_A0BQSCkrM6pVoswQv6IKwn0LQPVxmr58.jpg

Pobierz
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 0
@Tryggvason jak odczucia w takiej pracy?

Jesteś na jakimś kontenerowcu czy coś. Robisz coś po za obowiązkami kuchennymi, masz swoich paziów do obierania ziemniaków?

Ogólnie chciałbym iść w twoim kierunku zawodowym
  • Odpowiedz
@yeloneck @sunniv @Medyc aha, pytaliście jak zacząć - trzeba mieć jakieś tam pojęcie o gotowaniu a najlepiej wykształcenie gastronomiczne, znać angielski przynajmniej podstawowo, zrobić odpowiednie papiery i szkolenia a potem wysyłać aplikacje do ogłoszeń na portalach morskich. Ogolnie zapotrzebowanie na dobrych kucharzy na morzu jest wciąż duże ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
poczytaj tutaj

papiery barmana to tylko mogą się przydać jakbyś poszedł robić za barem na wycieczkowach. No chyba ze chcesz zaimponować kolegom na statku i walniesz jakiś s-x on the beach po robocie xd
  • Odpowiedz