Wpis z mikrobloga

Moim ulubionym testem na inteligencję danej osoby jest jej stosunek do Konfederacji. Jeżeli opinia krąży wokół słów ,,faszyzm, nazizm, szur, Putin, nienawiść do kobiet", to od razu wiem, że mam do czynienia z umysłową amebą, która mając nie po drodze z ich poglądami (co mogę zrozumieć) nie jest jednocześnie w stanie wypracować składnej i logicznej opinii, więc operuje na hasłach rozsiewanych przez podobnych sobie lewicowców i pisowców.

#konfederacja #wybory #sejm #polska #polityka
  • 19
Co w tym szurowatego? Nawet jeśli nie ma racji, to jego tok myślenia jest logiczny - punkt odniesienia to fizyka na poziomie gimnazjum.

@czynastolatek: Bardziej pseudointeligenckie #!$%@?, centrum układu Ziemia-Słońce dalej mieści się w objętości Słońca. Nie ma żadnych kontrowersji, jest natomiast #!$%@? polityka, który nie zna się na temacie, a się wypowida. W Konfederacji to chyba tylko Mentzen jest w miarę ogarnięty. Bosak też w sumie nie najgorzej dopóki nie
Pobierz
źródło: comment_qcTOHYZSfBTda47i10qlZfWIneqbgHyk.jpg
@682c41a4: ale przeciez Bosak w teorii ma racje. Problem ten nawet poruszyl Einstein w The Evolution of Physics z 38 roku.

Oczywiscie takie gdybania to tylko filozoficzne gadanie ale Einstein udowodnil ze wszystkie ciala kraza wokol siebie i slonce tez troche krazy wokol ziemi bo ziemia ma tez mase - w ukladach podwojnych o zblizonych masach z reszta to widac Jak ktos nie umie sobie tego wyobrazic - czlowiek uznaje jednak
@Bover: Na jego szurostwo sam potrafię znaleźć dowody, ale to jest na prawdę kiepski przykład.
@niochland: Fizka tak ma, że im niżej tym większe uproszczenie. Dlatego chwalenie się wiedzą z podstawówki może wpędzić cię w tą samą puałpkę, w którą (być może?) wiedza z gimnazjum wpędziła Bosaka.