Aktywne Wpisy
Futerix +128
U mojego dziecka w szkole postawili automat ze słodyczami, są snikersy, chipsy i cola itp. Do automatu kolejka jak za dawnych czasów, małe dzieci stoją z nosami przyklejonymi do szyby, woźna pilnuje, żeby się automat nie #!$%@?ł, no cyrk po prostu. Mój dzieciak mnie dzisiaj prosił, czy może jutro wziąć do szkoły pieniążka i sobie coś wybrać. Staraliśmy się go wychowywać bez słodyczy, wpajać zasady zdrowego żywienia, ale wszystko wydaje mi się
thority +1804
Jeżeli Wyspy Owcze strzelą dziś nam gola, to losowy plusujący mirek (nie z czarnej listy) dostanie 2137 zł.
#mecz
#rozdajo
#reprezentacja
#mecz
#rozdajo
#reprezentacja
Z moim niebieskim planujemy wkrótce zakup mieszkania. Co raz to ciekawsze oferty wyskakują na olx i otodom, jednak nie możemy się zdecydować, czy iść w rynek pierwotny czy wtórny. W która stronę waszym zdaniem lepiej iść i dlaczego?
#nieruchomosci #mieszkanie #zwiazki
@Kami-chan: O, kolejna. Wy naprawdę nowe mieszkania to chyba tylko w katalogach widzieliście.
Komentarz usunięty przez moderatora
@mirek-m: Nieprawda. Wszystkie mieszkania kupiłem jako tzw "dziura w ziemi". Tylko wtedy możesz wybrać te atrakcyjniejsze. Jak już budynek stoi to wtedy zostają te gorsze lokale. Od dłuższego czasu tak zmienione są przepisy, że naprawdę rzadko słyszy się o upadku dewelopera czy podobnych "atrakcjach" dla kupujących mieszkanie. Zdecydowana większość spraw ciągnie się jeszcze od lat, gdzie przepisy były inne (chodzi o
1) jeszcze nie odebrałem
2) spłacam kredyt a nie mieszkam
3) płace za mieszkanie
4) osiedle się buduje wiec nie ma nic obok niego
5) Stare osiedla są bardziej przyjaźnie zaprojektowane
@Kami-chan: No i mówię właśnie, że piszecie o skrajnych przykładach. Widocznie akurat takie mieszkanie było, aby "dopasować" do innych na piętrze. Pewnie w tym samym bloku były i 2-4 razy większe mieszkania, z normalnym układem - po prostu ludzie mają teraz wybór
@owsikalfred: Za co płacisz skoro nie odebrałeś?
@Soveliss: mam kilka pytań.
1. W jaki sposób szukałeś okazji? Czy przez portale typu olx? Czy trudno jest konkurować z agencjami które zajmują się szukaniem takich okazji zawodowo?
2. Czy ten czas
@Dutch: Z połowa "zalet" jakie wymieniłeś to wady, albo nieprawda. A hitem Twojej wypowiedzi jest tekst o lepszej infrastrukturze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co jak co ale wielka płyta z PRL infrastrukturę ma 100x lepszą od obecnej deweloperki.
@mayek: O, kolejny :)
@krootki: Bo to prawda?
Z pozostałymi nie ma co polemizować, na tyle sytuacyjne i subiektywne, że nie spodziewałem się że ktoś będzie próbował dyskutowac