Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
Też chętnie sie dowiem. Są jakieś przerwy na konsultacje, czas na samorozwój? Czy klepie się 3 projekty symultanicznie?
  • Odpowiedz
@eoz: @Snowdr0p: u mnie x godzin w miesiącu na samorozwój w godzinach pracy (w tym firma kupuje książki/kursy); bilard, konsole, piłkarzyki, itd.; 30 min przerwy na lunch, ale tak naprawdę nikt tego nie pilnuje, więc nawet jeśli zejdzie Ci dłużej to nie ma problemu. Integracje w zespole co 3 miesiące, co kilka miesięcy przyjeżdża klient i z nim też ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z
  • Odpowiedz
  • 3
@eoz: w poważnej firmie nikt ci nie da 3 projektów naraz, bo nikomu się nie opłaca zatrudniać programisty na mniej niż pół etatu do projektu, chyba że w roli jakiegoś mentora, konsultanta czy architekta. W pracy nad projektem jest pewien stały narzut który nie jest programowaniem, więc poniżej pewnej części etatu ten narzut zje za dużo cennego czasu programisty. Pracuję w software house i naprawdę rzadko się zdarza żeby ktoś
  • Odpowiedz
  • 0
@Zavis: @Marmite: dziękuję. Być może miałem złe mniemanie o software housach, bardziej widziałem to jako fabrykę do robienia softu, niż poważną strukturę (no offence). Dalej jednak uważam że trzeba mieć szczęście żeby trafić na dobre miejsce pracy, Wam się raczej powiodło :)
  • Odpowiedz
  • 2
@eoz: wiesz, są software house'y i software house'y ¯\_(ツ)_/¯ nie wiem co rozumiesz przez poważną strukturę, aczkolwiek oczywiście że jest to fabryka do robienia softu, tyle że jednocześnie można ten soft robić innowacyjnie z użyciem ciekawych architektur czy technologii - wiadomo, że część SH to po prostu małpie klepanie kodu
  • Odpowiedz