Wpis z mikrobloga

Miraski jest jakiś soft na Androida co mi policzy sam Lactate Threshold Heart Rate?

W tym momencie mam #xiaomi #miband 4 który zlicza tętno, telefon udostępnia lokalizację żeby mieć dokładne pace ale zarówno w #strava jak i #stravistix liczenia LTHR nie widzę. #bieganie

Jeśli takiej gotowej apki nie ma to już mam plan żeby pobiec ten pełen czas 30 minut (lub ciut więcej) a potem zapis z trasy wyeksportować do pliku XML i jego odpowiednio przytnę aby mieć prawidłowe 20 minut do pomiaru LTHR ale to będę musiał trochę poprogramować a nie specjalnie mi się chce.
  • 4
@echelon_:
1.Pobiegnij 30 min na maksa.
2.Po 10 minutach biegu włącz nowe okrązenie.
3.Zobacz na średnie tętno z ostatnich 20 minut
4.Odejmij 5 procent.

Jeżeli w xiaomi nie możesz robić lapa to po pierwszych 10 minutach po prostu zacznij nową aktywność i wróć do punktu 3.
@WuERA: No właśnie wolałbym się nie bawić w te lapy, rozpoczynanie nowej aktywności tylko na raz zrobić sobie ten bieg 30 minut.
Swoją drogą skąd ten minus 5%? Nie widzę tego w definicjach liczenia LTHR.
@echelon_: z tego, że treningowo nie zajedziesz się na 100%, zostaje ci właśnie to 5% rezerwy.

Ale generalnie jeśli chcesz do czegoś tego używać - to ja bardziej patrzyłbym na tempo przy LTHR, nie tętno.
Ale generalnie jeśli chcesz do czegoś tego używać - to ja bardziej patrzyłbym na tempo przy LTHR, nie tętno.

@mucher: Jasne! Docelowo chcę znać obie wartości. Pace do poznania siebie a tętno do kalkulatorków śmiesznych i innych takich.