Aktywne Wpisy

mickpl +517
Dziennikarz TVN24 zadał Glapie przydługie pytanie że kredyty som no drogie i co możemy z tym zrobić, jak zwiększyć dostępność.
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
Glapa pedzioł, że w Polsce jest bardzo silne lobby deweloperskie, które uniemożliwia masowe, tanie budownictwo państwowe.
A potem dodał, że zawsze byli przeciwni kredytom 2% i 0%, bo one nie zwiększają dostępności tylko bogacą się na nich deweloperzy.
#nieruchomosci
źródło: glapa
Pobierz
VaizardOmbre +19
Pierwszy raz od 2.5 roku zaczęło mi zależeć na relacji z nowo poznaną dziewczyną.
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
źródło: E96CC81B-90A3-4B5D-853B-5D1D23FCA6A7
Pobierz

http://www.wykop.pl/link/1242473/18-noga-z-gazu-kierowcy-dzisiaj-piatek-z-policja/
Nigdy 4-40 ton nie będzie bezpieczne w starciu z osobówką.
Natomiast wpuszczane pomiedzy tych wszystkich cos co jest (czytaj ze zrozumieniem) kilka razy ciezsze i do kwadratu zwieksza
Brak infrastruktury rozładunkowej/załadunkowej przede wszystkim. Po drugie nie wszystko da się przewieźć samochodami dostawczymi - ciężarówkę samochodów będziesz rozwoził 20 lawetami? Przecież to wyjdzie kilka razy drożej.
Poza tym kierowcy ciężarówek nie powodują aż tak wielu wypadków - w 2011 roku ~4,6% przez ciężarówki bez przyczepy, 2,7% z przyczepą.
Poza tym "TIR" ma więcej systemów bezpieczeństwa niż sobie wyobrażasz.
I o to chodzi, że nie da się wyeliminować ciężarówek z transportu drogowego.
A jaki problem wozic caly ten szajs linia kolejowymi i na stacjach zrobic rozladunek i malymi dowiezc reszte gdzie trzeba.