Wpis z mikrobloga

• 3
#wybory #pytaniedoeksperta #ekonomia
Powiedzcie mi proszę, bo nie znam się na temacie (artystyczna dusza herę xD lol). Co teraz będzie? Gigantyczna inflacja? Czy da się coś zrobić, żeby znośnie żyć tu i nie wyjeżdżać? Mam pakiet Medicover, więc to mi rozwiązuje problemy z NFZetem. Zastanawiam się jak wyciągnąć swoją artystyczna działalność z PLN na dolary. Co jeszcze? Co się stanie przez te 4 lata? Czy tu będzie Wenezuela, czy to tylko takie gadanie? Dzieci na pewno nie urodzę, póki sierocińce są pełne. Ale na adopcje mnie jeszcze nie stać. Co z oszczędnościami? Ładować w metale szlachetne? Wszyscy tylko straszą, a ja chcę konkretów, żeby się nie obudzić z mordą w nocniku. Ma ktoś jakieś przemyślenia?
Miłego dnia, Mireczki.
  • 25
  • Odpowiedz
@iniacz: Na dobrą sprawę nikt nie wie. Spodziewam się spro smrodu i otwarcia nowych frontow szczucia jeszcze w tym roku, ale bardziej bym się zdziwił gdyby gospodarka to jakoś mocno odczuła niż gdyby było jak jest +-
mike-mo - @iniacz: Na dobrą sprawę nikt nie wie. Spodziewam się spro smrodu i otwarci...
  • Odpowiedz
@iniacz: Myśle, że powinieneś przestać słuchać pieniaczy i demagogów. O ile nie nadejdzie potężny kryzys gospodarczy na światowych rynkach w Polsce nic złego nie będzie się działo.
  • Odpowiedz
@iniacz: w Polsce żeby dwójka osób żyła na poziomie razem muszą mieć 10000 przychodu na miesiąc co jest równoznaczne z 2350 euro. Teraz zobacz kto zarabia w Niemczech takie pieniądze a kto w Polsce i jak to rozkłada się na dwie osoby.
  • Odpowiedz
@iniacz: Nic się nie będzie działo, będzie mniej więcej tak jak przez ostatnie 4 lata. No chyba że wierzysz pieniaczom z neuropy, to wtedy wydaj od razu wszystkie złotówki bo za dwa tygodnie chleb będzie po 1500zł, nie wchodź do szpitali bo za miesiąc wszystkie się zawalą i nie zbliżaj się do granicy, bo przez pis polacy będą mieli opinię hitlerowców i służby graniczne innych państw będą strzelać do każdego
  • Odpowiedz
@iniacz: W Wenezueli była inna sytuacja, kompletnie uzależnili socjal od cen ropy. Jeśli już to bardziej prawdopodobny jest scenariusz grecki. Ale my chyba jednak jesteśmy bardziej pracowici i mniej roszczeniowi od Greków, więc pewnie lepiej sobie poradzimy z kryzysem.
Zresztą czego PIS by nie zrobił, to przecież chyba nie doprowadzi nas do aż takiego bankructwa jak koniec PRL. A przecież się po tym podnieśliśmy.

W skrócie, będzie źle ale nie
  • Odpowiedz
@iniacz: Wykopki od 4 lat zwiastują że już wkrótce w Polsce będzie druga Wenezuela. A Zachód "już zaraz upadnie" od jakiejś dekady. Proponuję pytać gdzie indziej.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@JanuszKarierowicz xD no przecież tu są sami specjaliści! ( )
@login-jest-zajety @pepkodziobak no nie chodzi mi o szpital z tym Medicoverem, tylko ja jestem chora na parę rzeczy i z NFZetem miałam straszne doświadczenia w tej kwestii. Jak mi mogę urwie, to wiem, że jestem zdana na przepracowanych lekarzy.
@Kuba__ no właśnie cały fb zawalony dramatem i się zastanawiam, czy to takie gadanie,
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Kuba__ no ale co ja wymyślę na temat na którym się nie znam, może tu ktoś mi poleci jakieś ciekawe źródło do poczytania czy coś, bo co ja sama znajdę, kiedy nie wiem jak szukac
  • Odpowiedz