Aktywne Wpisy
Thror +1137
Zgodnie z obietnicą (link) przesyłam wyniki badań mojej próbki kreatyny firmy SFD (lepiej późno niż wcale).
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
nad__czlowiek +38
#programowanie #programista15k #pracait #korposwiat #pracbaza
Śmieszna jak logika programistów na udawanej działalności gospodarczej w celu oszukiwaniu na podatkach (ładnie jest to nazwane optymalizacją podatkową). Nikt się oczywiście nie czepia gości co mają kilku klientów jednocześnie, dodatkowe fuchy albo nawet mają od lat jednego klienta i wystawiają grzecznie jedną fakturę co miesiąc - ważny jest wtedy tylko i wyłącznie fakt czy to B2B różni się zdecydowanie od UoP, bo w większości przypadków posadź
Śmieszna jak logika programistów na udawanej działalności gospodarczej w celu oszukiwaniu na podatkach (ładnie jest to nazwane optymalizacją podatkową). Nikt się oczywiście nie czepia gości co mają kilku klientów jednocześnie, dodatkowe fuchy albo nawet mają od lat jednego klienta i wystawiają grzecznie jedną fakturę co miesiąc - ważny jest wtedy tylko i wyłącznie fakt czy to B2B różni się zdecydowanie od UoP, bo w większości przypadków posadź
Laptopy(y) Lenovo na Windows 10 Home, dysk SSD, kilka dni pochodzi normalnie, a nagle przy włączaniu "naprawa automatyczna" że nie mógł naprawić komputera.
Brak mi pomysłu jak to zaszyfrować, próbowałem i szyfrować system i cały dysk, po pewnym czasie i tak się wysypuj.
Jakieś pomysły? Zmiany tablicy partycji może pomóc?
Domyślam się, ze na mirko mogę odpowiedzi nie uzyskać, ale gdzie jeszcze dobrze zapytać?
#veracrypt #bezpieczenstwo @Mikuuuus
@xyzzy: to miał być żart? ten redit jest praktycznie martwy - pojawiają się topiki i zero sensownych odpowiedzi
@LubieKiedy: https://sourceforge.net/p/veracrypt/discussion/
@niko444: no wlaśnie zrobiłem to na wersji 1.24 a i tak wywaliło :(
@niko444: nie mam nic takiego
@niko444: szyfrowałem tylko
opcja fast boot pojawia sie tylko przy legacy support.
tak, jak wciskam F12 (Lenovo) to wchodze boot option, ale pojawia sie tylko dysk lub network
może i się naprawi ale chce to zrobić na stałe jednak, dużą strata nie bedzie strata danych i format dysku bo zrobilem backup.
nie jest to tez zalezne od tego czy partycje są MBR czy GPT?
Mam obok nawet drugi identyczny laptop i po aktualizacji się zapętlił w ponowne uruchamianie, wciasnalem mu F12, wszedłem w Boot Manager, wybrałem VeraCrypt BootLoader, wpisałem hasło veracrypt i dalej ciągle sie na nowo uruchamia ( ͡° ʖ̯ ͡°)
pewnie mu Windows w końcu nadpisze wpis i się załączy się niekończąca naprawa automatyczna.
odnośnie zdjecia, to coś polecacie wybrać czy mam po prostu go odszyfrować?
wziąłem "v" i ruszyło, DZIEKUJĘ
Jeszcze pytania:
1. Czy Rescue Disk jest la wszystkich ten sam czy jednak coś tam zapisuje odnośnie laptopa dla którego się to robi i dla każżego musi być osobny?
2. Niejako nie rozwiązałem problemu i za kilka dni znowu może paść, rozwiązaniem było by wyłączenie automatycznych aktualizacji i żebym to ja przeprowadzał po