Wpis z mikrobloga

@Lipathor: Bo ja nie mam co robić, tylko grzebać po jakichś amatorskich stronach w internecie. Chcesz mnie przekonać, to pokaż liczby, bo jak dla mnie to te Twoje wspaniałe plany to zwykła bujda i populizm, a wcale nie będzie lepsi od pisu - socjalizm w tym kraju nie ma prawa się udać.

Zawsze śmieszy mnie to porównywanie do bardziej socjalistycznych krajów, Francji, czy Norwegii - te kraje swój dobrobyt zbudowały
  • Odpowiedz
@Lipathor: gdzie człowiek ma zapewnione godne zarobki, dobrą BEZPŁATNĄ służbę zdrowia oraz edukację. Gdzie państwo buduje mieszkania na tani wynajem. Gdzie leki na recepte są za 5zł bo nie może być tak że bogaty żyje dłużej tylko dlatego że go stać.
  • Odpowiedz
  • 0
@snusmumriken90

gdzie człowiek ma zapewnione godne zarobki, dobrą BEZPŁATNĄ służbę zdrowia oraz edukację. Gdzie państwo buduje mieszkania na tani wynajem. Gdzie leki na recepte są za 5zł bo nie może być tak że bogaty żyje dłużej tylko dlatego że go stać.

Właśnie takie pomysły powodują, że nie będzie nigdy żyć godnie, bo one są przeszkodą.

Bogate kraje odcinają kupony dzięki kapitalizmowi, a nie dzięki państwowej redystrybucji. Dzisiaj socjalizm kopie cię w
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@snusmumriken90: Dlaczego uważasz że podnoszenie płacy minimalnej do 4k to dobry pomysł. Jak lewica ma zamiar aktywizowac zawodowo Polaków i jednocześnie rozszerzać programy socjalne? Gdzie leżą te pieniądze które lewica chce przeznaczyć na NFZ?
  • Odpowiedz
Gdzie leki na recepte są za 5zł

@snusmumriken90: xD
A za receptę 150 zł, bo do państwowej za długie kolejki.

To ja już wolę pana JKM, który obiecuje brak recept, brak dopłat do leków i niższe podatki - wyjdę duuużo na plus i jeszcze mi czasu i upokorzenia zaoszczędzi.
  • Odpowiedz
  • 4
@snusmumriken90 Taki efektywny, że kapitalistyczne Niemcy się wzbogaciły, a socjalistyczna Polska biednieje.

Dzisiaj jest socjalizm, o którym już w 2010 mówił Gwiazdowski. Dlaczego dzisiaj to nie działa? Tym razem ma zadziałać?
  • Odpowiedz
@Tom_Ja:

Rezygnacja z zakupu samolotów szturmowych F-35A 0 zł 0 zł 17 000 000 000 zł

Jednocześnie brak w tej tabeli alternatywy dla tego samolotu, więc chyba skończyliśmy dyskusję o tym, czy to poważne rozważania?
  • Odpowiedz