Wpis z mikrobloga

Przepis z netu ale z moimi poprawkami ;-)
Składniki:

1 szklanka mleka
1 szklanka wody gazowanej
ok 2 szklanki mąki pszennej (tutaj można kombinować z proporcjami mleko-woda-mąka, ciasto musi być gęstsze niż nalesnikowe, niestety tu tylko praktyka pomoże)
2 jajka (żółtka oddzielone od białek)
2 łyżki cukru do wypieków
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki szklanki oleju słonecznikowego
szczypta soli

Wykonanie:
Dobrze rozgrzać gofrownicę - lekko posmarowac olejem. Wszystkie składniki (oprócz
@konto_do_rozdajo mam ją jakieś dwa lata, to jedyna gofrownica, jaką miałem i wydaje się ok, choć gofry wychodzą dosyć cienkie. Teraz chyba bym szukał czegoś do takich klasycznych, kwadratowych i grubych gofrów.