Aktywne Wpisy

LarryCroft +4
Rynek gier zalewają kolejne remastery, które w wielu wypadkach mają średni sens, tak jak choćby w przypadku #tlou2 czy #daysgone. Gdybyście mieli wybrać jedną grę (poza Hirołsami) która Waszym zdaniem faktycznie zasługuje na remaster (co ja mówię, na porządny remake!) to co by to było? #gry #xbox #playstation

daretti877 +291
#gielda Czyli jutro krach na miarę czarnego poniedziałku 1987. Historia dzieje się na naszych oczach. Wpisujcie się na liście obecności. Dla potomnych.

Panowie,
Na sql server 2016 mam wrzucone paczki ssis. Mam dostęp do tych paczek z poziomu integration services cataloge.
I teraz pytanie debilne: Czy mogę jakoś "ściągnąć" te paczki wraz z kodem do mnie lokalnie?
Dostałem od klienta jakąś wersję solucji (przesłana na ftp - nie pytajcie...) mam poważne podejrzenia, że podesłał mi nie najaktualniejszą wersję.
Jesli da się dobrać do tych, które są zdeployowane bezpośrednio na sql serverze to proszę pomóżcie i wytłumaczcie jak idiocie bo ewidentnie robię coś źle...
Drugie pytanie: jaki poziom uprawnień i na jakich bazach jest mi potrzebny do wykorzystywania #extendedevents w sql server?
Ad 2 się nie wypowiem bo nie wiem :P
Jedynie z tym Extended Events nie mogę sobie poradzić. :/ Jakby nie było dzięki Tobie z punktem pierwszym sobie poradziłem. Dzięki!
Jest na sali spec od #extendedevents ?
Swoją drogą Ty mi już, któryś raz z rzędu pomagasz tutaj. Nie jesteś możę gdzieś z okolic Trójmiasta? Bo jeśli tak to daj znać bo jestem Ci już winien mega duże p--o. :D