@tmkg: gotuje tak od 5 lat i nie zauważyłem metalicznego posmaku o którym niektórzy mowia, a jeśli chodzi o to że patelnia się niszczy to też nie zauważyłem.
@peppermor: sam od lat używam tylko żeliwa, stali węglowej i nierdzewnej, i też nie czuję żadnego metalicznego posmaku. Widzę natomiast, jaki wpływ mają kwaśne rzeczy na warstwę polimerów na dobrze wysezonowanej patelni - patelnia traci swoje nieprzywierające właściwości, a te polimery przecież też gdzieś trafiają( ͡°͜ʖ͡°) Nie mówiąc już o tym, że potem trzeba sezonowanie powtarzać.
Przypominam, że na umowie o prace 20 000 zł brutto to tylko 14 000 zł netto i to tylko przez pół roku, bo później wpada się w 32% próg i jest to już 11 000 zł netto. Wynajem w Warszawie to +/- 4 000 zł. Pozdrawiam. #praca #pracbaza #pieniadze #zarobki #warszawa
Szakszuka z rana jak śmietana ;)
@piekna_gabi: Nie no to widzę ;D Nie znam potrawy po prostu.
Komentarz usunięty przez autora