Aktywne Wpisy

AmarenoMORENO_00 +696
I tak to się dzieje w tym matriarchacie
#pieklomezczyzn ale i piekło dzieci bedącymi ofiarami wojen swoich rodziców
#pieklomezczyzn ale i piekło dzieci bedącymi ofiarami wojen swoich rodziców
źródło: temp_file2579597202026068900
Pobierz
Nacho_Libre +16
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

W końcu udało mi się wypakować pliki z archiwów gry Alien Nations 2. Tekstury mimo iż zapisane z rozszerzeniem .tga, nie mają nagłówków więc gra musi coś do tych plików dopisywać. Próbowałem wizualizować surowe piksele na https://rawpixels.net/ ale wyniki nie są obiecujące. Udało mi się poprawnie odczytać teksture z czcionką (13vikingb0.tga) jednak inne pliki nie dają obrazów, które człowiek może rozpoznać.
Uśmiechnięta emotikona w formacie Y444 jakoś tam przypomina docelową żołtą buźkę, ale jest to obrócone i rozciągnięte. Poprawny kolor też mógł trafić się przypadkiem
Czy ma ktoś pomysł jak z surowych pikseli wyciągnąć wymiary tekstury i format w jakim została zapisana, tak by można przekonwertować wszystkie pliki na coś co IrfanView będzie potrafił wyświetlić?
Załączam mój unpacker, 1 przykładowe archiwum i 2 wypakowane tekstury na których można coś potestować
źródło: comment_sVuUor3OxAvuDMbfHXenhv3b6kemNig5.jpg
Pobierz@glupiekonto: Nie załączyłeś, zarzuć linkiem.
* wiele nazw plików wydaje się uciętych do 16 znaków, przez co jest wiele plików z rozszerzeniem *.tg, lub nawet *.t. Prawdopodobnie to nadal są pliki z obrazami.
* jest parę plików, które mają ciekawe nazwy, a mianowicie:
Dzięki za cenne porady. Niestety nie umiem posługiwać się debugerem, ale myślałem, że może dać on więcej odpowiedzi. Już samo napisanie unpackera sprawiło mi wiele problemów, nadal jest tam dla mnie sporo niewiadomych. Jedynie archiwum music.ca udało się rozpakować całkowicie poprawnie, ale na innym forum ktoś mi wypomniał,