Wpis z mikrobloga

@Gavilar: z tego co pamiętam, to GDR sam się oddał w ręce WG. Co jeśli częścią dealu było to, że załoga (powiedzmy wyznaczeni przed GDR) trafia pod skrzydła WG? To by miało jakiś sens, skoro Shanks ma koneksje z rządem. No i chyba Shanks został Yonoko po tym, jak pokonał jednego z poprzednich (o ile mnie pamięć nie myli).
  • Odpowiedz
No i chyba Shanks został Yonoko po tym, jak pokonał jednego z poprzednich (o ile mnie pamięć nie myli).

@AlgorytmPrima: No właśnie nic na ten temat nie ma. Jedynym "poprzednim" Yonko pozostaje Whitebeard, a Shanks dalej jset jedną z bardziej tajemniczych postaci w serii.
  • Odpowiedz
@Gavilar: @AlgorytmPrima: A to nie tak,że shanks jako jedyny jest najbardziej pacyfistycznym z yonkou? Tak jak i roger? Bo nie było nigdy,że załoga króla piratów jakoś za bardzo niszczyła czy cokolwiek, więc sądzę,że jego spotkanie z 5 elders miało bardziej charakter negocjacyjny w sprawie shichibukai ale jego agentury nie wykluczam. Czytałem, ciekawą teorię,że Rocks został jednak królem świata i jest tym któremu piątka się pokłoniła, a na wyspie
  • Odpowiedz
A to nie tak,że shanks jako jedyny jest najbardziej pacyfistycznym z yonkou?

@Ogniste_Jezyki_Sprawiedliwosci: Bycie pacyfistycznym nie wyklucza bycia dobrym politykiem. Ponadto o jego zachowaniu wiemy tak naprawdę tylko tyle, że zrobił Friendship-gadkę-szmatkę na wyspie Luffiego, potem raz obalił drinka z Mihawkiem i WB i pojawił się na Marineford. Wątpię, że przez pacyfizm dostał tytuł Yonko w sześć lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Czytałem, ciekawą teorię,że Rocks
  • Odpowiedz