Wpis z mikrobloga

Miałam okazję żyć jako ładna dziewczyna i jako brzydka dziewczyna.

Po czym poznać w dzisiejszych czasach, że jest się ładną dziewczyną?
Po tym, że jak ktoś chce Ci pojechać w internecie to napiszę Ci coś w stylu ,,no nie zesraj się, jesteś co najwyżej 7/10” albo ,,meh, widziałem ładniejsze i przynajmniej skromne”, bo wiedzą, że jak Ci pojadą, że jesteś brzydka to zostaną wyśmiani. A jak jesteś brzydka to Ci pojadą od najgorszych i będą mieć mnóstwo lajkow.

Druga rzecz na żywo, jak jesteś już taka Ładna Ładna, to żaden facet Cię nie zagaduje ani nawet nie patrzy w twoją stronę, ale jak jesteś średnia to co chwilę ktoś chce twój numer, chyba się to bierze z tego, że w oczach mężczyzn brzydkie dziewczyny są łatwe.

#rozowepaski #niebieskiepaski #zwiazki
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

chyba się to bierze z tego, że w oczach mężczyzn brzydkie dziewczyny są łatwe

raczej z braku pewności siebie i wiary w to, zę nie mają szans u ładnej i tak xd
@Nixa06:
  • Odpowiedz
  • 3
@choochoomotherfucker:
Albo jesteś na tyle ładna, że powodujesz ten brak wiary o której pisał chłopak powyżej.

Nauczyłam się jednego, że postrzegamy siebie dużo surowiej i gorzej niż jest na prawdę, ja czasami jak zbyt długo patrzę na siebie w lustrze to dostaje jakiejś depresji i uważam, że wyglądam najgorzej na świecie, dlatego staram się nie przeglądać w lustrze dłużej niż 10 sekund.
  • Odpowiedz
  • 0
@Majkel2008:
Raczej kontekst jest taki, że mam jakieś tam zdjęcia na social mediach i na przykład udzielam się na jakiejś grupce na Facebooku, a nie, że wrzucam w losowe miejsca swoje zdjęcia dla atencji.
  • Odpowiedz
  • 0
@KrowkaAtomowka:
A to coś innego oprócz urody się w dzisiejszych czasach liczy? Dziwny człowiek z Ciebie

Chyba, że masz na myśli wzrost, to rozumiem, też jest mega ważny oprócz urody
  • Odpowiedz