J.....y konto usunięte 26.09.2019, 14:43:16 4 + pulblic class Main {public static void main(String[] args) { //ostatnia cyfra przy plusie = wartość integera. int miłość = ostatnia cyfra plusa; Switch (miłość){ case 0: System.out.println("będzie głowna?"); break; case 1: System.out.println("czy nie będzie?"); break; case 2: System.out.println("będzie główna?"); break; case 3: System.out.println("czy nie będzie?"); break; case 4: System.out.println("będzie główna?"); break; case 5: System.out.println("czy nie będzie?"); break; case 6: System.out.println("będzie główna?"); break; case 7: System.out.println("czy nie będzie?"); break; case 8: System.out.println("będzie główna?"); break; case 9: System.out.println("czy nie będzie?"); default: System.out.println("nie kombinuj!"); } }}#programista15k #programowanie #glupiewykopowezabawy #pytanie #kiciochpyta
Jednorybek Jednorybek 26.09.2019, 15:44:49 1 + @Jestembogaty:to tak: class or interface expected;cannot resolve symbol 'cyfra';cannot resolve symbol 'Switch';fori11{Case statementPokaż całość
Jednorybek Jednorybek 26.09.2019, 17:16:04 0 + @Jestembogaty: przecież do komentarza się nie odnoszę, zmienne po prostu nie mogą mieć spacji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
J.....y konto usunięte 26.09.2019, 21:01:49 0 + @Jednorybek: to jakim cudem mi się odpaliło? ( ͡º ͜ʖ͡º) źródło: comment_K0aet8zii7rokKA1rVYx1unUqHlYbI6m.jpg Pobierz
Jednorybek Jednorybek 27.09.2019, 14:27:11 0 + @Jestembogaty: Zresztą, zamiast tylu brake, mogłeś zrobić po prostu modulo i na 2 warunkach to rozpisać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
J.....y konto usunięte 27.09.2019, 16:20:24 0 + @Jednorybek: tam nie było żadnych błędów bo napisałem w komentarzu, że po znaku "=" ma być ostatnia liczba z plusowanego wpisu. A "switch" było napisane z dużej litery, bo cały kod napisałem na telefonie i widocznie nie zauważyłem tej "literówki".
Jednorybek Jednorybek 27.09.2019, 16:44:23 0 + przeanalizuj błędy, które napisałem, głównie literówki, ale są. Do komentarza w ogóle się nie odnoszę
public static void main(String[] args) {
//ostatnia cyfra przy plusie = wartość integera.
int miłość = ostatnia cyfra plusa;
Switch (miłość){
case 0:
System.out.println("będzie głowna?");
break;
case 1:
System.out.println("czy nie będzie?");
break;
case 2:
System.out.println("będzie główna?");
break;
case 3: