Wpis z mikrobloga

Patrzę i nadziwić się nie mogę, zdrowa młoda dziewczyna zaczęła studiować gówno-kierunek i nie stać jej żeby przeżyć rok akademicki

Normalny człowiek - uczciwie pracuję, kombinuje żeby związać koniec z końcem.
Różowy pasek - po co pracować jak są spermiarze, #!$%@? #!$%@? ZBIÓRKA.

Wiele zrzutek widziałem i nic mi do tego na co wpłacają ludzie ale w tej chwili wygląda to tak

Dziewczyna zbiera na wakacje > zwierzak potrzebuje protezy > chłopak potrzebuję leków aby podtrzymać życie.
Ręce opadają ¯\_(ツ)_/¯

#zalesie #spermochlip #p0lka #heheszki
SopranosSyndrome - Patrzę i nadziwić się nie mogę, zdrowa młoda dziewczyna zaczęła st...

źródło: comment_4tFhP5OTODyWq9Z9i91dGbAJOvFk2l5Z.jpg

Pobierz
  • 130
@zyxen zarobków...dla większości studenta wiec chyba przychód...bo przecież nie odejmujesz od tego kosztów składając podanie o stypendium... Ale może się nie znam, z reguły przychód i dochód rozliczają ludzie na dzialalnosciach
@kt13: Rozumiem o co Ci chodzi, co więcej, rozumiem do czego dążysz. Za baitowanie z dochodem=/=przychodem nie nerwuj się czasem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zyxen w każdym razie widełki wyglądają tak, że musisz zarabiać więcej niż 900 ale nie więcej niż 1000 na rękę i teraz się w to wstrzel ;) To że płaciłam 800zł za pokój to whatever
@zyxen:

i duma nie pozwoliła mi korzystanie z socjalnych świadczeń

Ale co do tego wszystkiego ma duma? Bardzo wiele bym dała, żeby mieć to stypendium socjalne. Dzięki niemu nie musiałabym zasuwać po 300-320h miesięcznie, mogłabym spać dłużej niż 2-3h, mogłabym się na spokojnie na bieżąco uczyć, a nie wiecznie gdzieś gonić. I pewnie, sama zapracowałam na swój sukces, tylko co z tego jak okupiłam to wieloma problemami zdrowotnymi.
@SkrytyZolw: Co ma do tego duma? Powoduje wzmocnienie własnego ego, powoduje że jesteś pewniejsza w krokach i decyzjach. Stawie Cię w świetle twardej, charakternej osoby. Dodatkiem do tego, jest podsumowanie Twojej, wybacz za bezpośrednio słowo, ale "charówki" by go osiągnąć. Dla ludzi o iq <110 to będzie dobry temat rozmowy. Wiadomo, że miło jest otrzymać takie świadczenie, traktować je wtedy jako uznanie przez system za osobę potrzebującą, ale niekiedy idzie przy
@zyxen: Ja ogólnie nie popieram wsparcia socjalnego w takiej formie jak jest obecnie. Ale uważam, że akurat wsparcie socjalne studentów powinno być lepiej zorganizowane. A przynajmniej na tych bardziej wymagających kierunkach. Mój kolega na politechnice warszawskiej, na mechatronice, bądź co bądź jeden z lepszych kierunków, dostał 600zł miesięcznie wsparcia. W Warszawie. Za 600zł to on miał problem akademik znaleźć. A zajęcia miał od rana do wieczora, a nawet jak kończył wcześnie,
@SkrytyZolw: Ja studiuję na kierunku powszechnie uznawanym za banalny. Dlatego też z 55 osób na 1 roku, na 3 będzie nas 15 :D Ale nie ważne, trudne, nie. Zaczynam drugi, wcześniej miałam czas tylko na 2 uczniów na korki i niedzielę w markecie, teraz nie ma niedziel, wiadomo... Więc wiedząc, że przy 2 kierunkach, z czego drugi jest dość ciężki, a i pierwszy nie najłatwiejszy, pojechałam do Anglii, jeszcze sobie tutaj