Aktywne Wpisy

smuteczek2000s +134
Hej,
dziś mam urodziny - 23 lata i otwarcie mogę powiedzieć, że nie wiem ile jeszcze "pożyję", choroba zaczęła mi zabierać wspomnienia i kontakt ze światem.
Smutno, kiedy tracisz kontakt ze światem na kilka tygodni i nie pamiętasz. Zaczęłam zapominać życie przed 19stką.
Ostatnio chciałam zakończyć swoje życie, ale uratowało mnie słowo, że "damy radę". Bo sama chyba bym nie dała rady.
Dziwnie się czuje człowiek, który zaczyna tracić wspomnienia i tygodnie,
dziś mam urodziny - 23 lata i otwarcie mogę powiedzieć, że nie wiem ile jeszcze "pożyję", choroba zaczęła mi zabierać wspomnienia i kontakt ze światem.
Smutno, kiedy tracisz kontakt ze światem na kilka tygodni i nie pamiętasz. Zaczęłam zapominać życie przed 19stką.
Ostatnio chciałam zakończyć swoje życie, ale uratowało mnie słowo, że "damy radę". Bo sama chyba bym nie dała rady.
Dziwnie się czuje człowiek, który zaczyna tracić wspomnienia i tygodnie,

pierogu +38

@ZeT_: a hawajska na puszystm gdzie
Komentarz usunięty przez autora
Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z faktu, że zobowiązania emerytalne to ogromny wydatek nie do ruszenia na wiele lat. Wszelkie zapowiedzi radykalnej obniżki podatków można więc włożyć między bajki.
To oficjalny plan ludzi chcących zwrocic innym ludziom wolnosc.
100mld część, z vatu wróci. A pieniądze na emerytury obiecane
@Tofinen: w pierwszym roku, góra dwóch wyprzedajmy wszystko a potem się pomyśli xD
@Jotemov12: A potem emeryci zaczną umierać z głodu i problem emerytur sam się rozwiąże. Przecież to takie dziecinnie proste. Jak wszystko co głosi Jaśnie Oświecony JKM.
@Tofinen: no przecież piszę. ZUS zlikwidowany, przez pierwsze 2 lata wyprzedajemy cały majątek państwa (grunty, udziały w spółkach skarbu państwa itd.) żeby zapewnić wypłaty świadczeń. Po tych dwóch latach nadal powinna żyć większość z ponad 5 mln emerytów, nie mówiąc o obecnych 60 latkach, którzy wkrótce do nich dołączą. Warto się zastanowić z czego będą żyć przez następne naście lat życia czy wolny rynek sam wyreguluje?
@Tofinen: można linka do takich prognoz? Wg. [raportu Komisji Europejskiej](https://www.rp.pl/Ubezpieczenia/307019945-Ponure-prognozy-emerytalne.html?template=restricted&grantedBy=preview&) za 30 lat w Polsce będzie prawie tyle samo płatników składek co emerytów. Ty piszesz o 4 razy większej liczbie