Aktywne Wpisy

smutny_kojot +465
źródło: 20250805_083623
Pobierz
Besalama +1030
Dojrzałość to uświadomienie sobie, że w filmie „Titanic” Rose postanawia wrzucić do morza wisiorek wart 250 milionów dolarów ku pamięci bezrobotnego mężczyzny. Zupełnie ignoruje fakt, że odkrywca, który doprowadził ją do wraku statku, poświęcił całą swoją karierę na odnalezienie tego naszyjnika. Mimo to, trzymała go przez dekady, na wypadek gdyby wróciła na miejsce katastrofy, tylko po to, by wyrzucić go do oceanu bez żadnego powodu…
Tymczasem zręcznie pomija fakt, że pozwoliła Jackowi
Tymczasem zręcznie pomija fakt, że pozwoliła Jackowi
źródło: rose
Pobierz

Skopiowane z mojego poprzedniego wpisu więc zaczęte od d. Strony.
W ogóle to opowiem coś o sobie, i z chęcią wysłucham opinii, porad.
Najpierw słowem wstępu o mnie. Pracuje od 3 lat w rafinerii, praca jest bardzo nie wdzięczna, pod względem zarobkowym, a wymagania są bardzo duże. Praca 3 zmianowa, egzaminy, ciągła nauka, wszystko trzeba mieć w małym palcu. Często też stresująca. Nie zdziwię chyba nikogo, że w karcie zagrożeń w pracy wszędzie jest chyba smierć?
Stwierdziłem, ze muszę coś zmienić bo jak tak dalej pójdzie to się tam zasiedzę. A, że zawsze lubiłem siedzieć na PC, bawiłem się kiedyś w robienie strony( nawet teraz kuzynowi poprawiam stronę jego sklepu i ja modernizuje ), programowanie C++ jakieś proste gry itd. A co za tym poszło to zapisałem się na studia informatyczne zaocznie, 4 letnie inżynierskie.
Chciałbym jak najszybciej ta prace w sumie zmienić, nie wiem jak zacząć jak itd. Od paru miesięcy uczę się z kursów online na YT - C++.
Ale nie jestem w stanie powiedzieć czy to byłoby moje docelowe miejsce.
W jaki sposób mogę znaleźć pracę, może inaczej, w jakiej dziedzinie programowania najłatwiej wejść?
Szczerze mówiąc jakby były zarobki na start 3.5k na łapę to jestem w stanie już ją zmienić bo niewiele więcej teraz mam. A jak już zmieniać chce to z głowa, żeby mój plan finansowy nie ucierpiał na tym.
Mam skłonności do samodoskonalenia, w wolne dni siedzę i uczę się C++ czy tez nawet matematyki xd, angielski potrafię wydaje mi sie na dobrym poziomie matura z ustnej na 98%.
Dzięki coś popatrzę :)
@wqdqweff nigdzie nie napisałem, że na yt usłyszałem, czy od kogo kogokolwiek że dostane 3.5 na rękę za obejrzenie tutoriali i filmików.
Komentarz usunięty przez autora
@Passer93
Nie wiem czy sie zgodzicie z tym ale słyszałem, że dobry na start jest c++ ale zniechecajacy bardzo?
Czy zniechęcający to zależy od Ciebie, niektórych wciagnie, inni pójdą prostsza droga na skróty.
@Passer93
Godna polecenia książka/ki :) ?