Wpis z mikrobloga

Pewnie zauważyliście, że moje wpisy pojawiają się z jednodniowym opóźnieniem. To tylko po to, żeby mieć okazję ochłonąć po danym wydarzeniu. Nie inaczej jest dzisiaj.
Pamiętacie tego typka z fiutem w ręce? Potrzeba było 24h żeby cały personel i pacjenci doszli do wniosku, że to nie jest miejsce dla niego. Podobno choruje na jakąś ciężką postać autyzmu + jakieś zaburzenia psychomotoryczne. W każdym razie stan: do wyskrobania, onegdaj.

Wczoraj też robiłam kroki i dalej za mną łaził. Cknęło mnie, żeby zapytać o c--j mu chodzi. Poza wypowiadanym w kółko jednym słowem, którego nie mogłam zrozumieć - nie dogadywaliśmy się zbyt dobrze. W każdym razie w trakcie rozmowy z nim na korytarzu, inny pacjent (ponad 2 metry wzrostu) podbiegł do niego i przewalił go na glebę. A za co? A za to, że przez pomyłkę wszedł do jego pokoju. Z moich ust poszła wiązanka w stronę dwumetrowego typa, zaraz przyleciały piguły i jeden pigularz. I pewnie spodziewacie się teraz zamknięcia w pasy jednego albo obydwu? A taki c--j. Personel nie zrobił NIC. Totalnie NIC poza zapytaniem czemu kolega-2-metry to zrobił. Więc do teraz jeden i drugi chodzą po korytarzu z czego jeden jest agresywny a drugi nie wie gdzie jest.

Nie wiem czy to ma związek z weekendowymi wydarzeniami, ale dzisiaj znowu spałam kiepsko. Wydaje mi się, że coś nie tak jest z moją kartą leków albo po prostu jestem z-----a, sprawdzę to.
Trzymajcie kciuki za dzisiejszą wymianę zdań z lekarką.

#psychonudles #psychiatria #psychiatryk
s.....s - Pewnie zauważyliście, że moje wpisy pojawiają się z jednodniowym opóźnienie...

źródło: comment_yTWmKp9kd8ddPAjhMHObVyQT6GPfxXOk.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

albo po prostu jestem z-----a, sprawdzę to.

@send_nudles: Jak ja bym chciał żeby takie testy istniały. Zamiast kłócić się z jakimiś dzbanem to po prostu każesz mu zrobić test. Genialne!
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@send_nudles: a ty może weź zmień pracę zanim sama trafisz na oddział zamknięty? Niektórzy ludzie po prostu nie nadają się do jakiejś pracy no i ewidentnie też masz z tym problem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 112
Tak samo jak nie pisali tego typu opowiadań

@jacieniemog28: Moja znajoma jeszcze niedawno relacjonowała pobyt w szpitalu psychiatrycznym na insta stories i nazywała ten czas koloniami. Dorosła osoba. Jeśli ludzie nie są totalnym odpałami bez kontaktu, to takie dziwne że traktują ten czas w miarę normalnie? Nie żyjemy w średniowieczu, choroby psychiczne są znane i powszechnie leczone, nie różnią się wiele od zapalenia skóry. A nie każdy problem z głową
  • Odpowiedz
@jacieniemog28: atencją ci się nie zgadza widzę że się do dziewczyny d----------z? W chlewie klasycznie, jak nie dyndasz pod sufitem znaczy że nic ci nie jest. Tak jak ofiarom gwałtu które zgłaszają sprawę "nikt cię nie zgwałcił bo jakby tak było to byś siedziała cicho w kącie i płakała i wstydziła się komuś powiedzieć, sprawa rozwiązana, pora na csa". Jak nie wiesz kto jest po drugiej stronie to scrolluj a
  • Odpowiedz