Wpis z mikrobloga

@Ko_Otu: Bo wszystkie narzedzia/oprogramowanie do pracy jest pisane na ios. Korpo kupuje soft pod sprawdzony sprzet. Kiedys to bylo BB teraz jest jablko.
  • Odpowiedz
@sh2dov: do pracy to jest zajebisty sprzęt to wiem. Jednak połowa mirkow co ma ajfona w ogóle nie pracuje a ci co pracują to rzadko który ma zestaw mac+tel. Mnie interesuje czym kierują się mircy którzy mają ten tel a nie ci którzy wymieniają mi jego zalety w ogóle z nich nie korzystając :p
  • Odpowiedz
@Ko_Otu sam używam Xiaomi bo wiadomo że Xiaomi lepsze ALE ile na wykopie daje się j-----a o to na co i ile wydaje się WLASNEJ kasy.

Jak będzie se ktoś chciał to kupi iphonea a nawet 10, bo taki ma kaprys. Po co na sile udowadniacie że te ajfoniki są c-----e skoro takiemu szeregowemu użytkownikowi to nie robi różnicy czy ma rozdzialke fhd 4k czy jakaś inna. Telefon ma chodzic jak
  • Odpowiedz
@Ko_Otu: Androidy mula kwestia czasu a iphone nie dość że chodzi plynniej na slabszym sprzęcie to jeszcze ma więcej aplikacji dopracowanych bo ludzie kupuja apki a nie tak jak androidowcy bezdomni zule chodza po sklepie play i szukają darmowych apek z banerami na pol telefonu no i też system jest spoko wszystko dopracowane i widać że designerzy pracowali a w androidzie wszystko wygląda paskudnie i bez gustu jeszcze mam beke
  • Odpowiedz
@pedros92: no też takie jest moje zdanie na ten temat. Mam znajomych wszyscy oczywiście ajfon. Walczyliśmy wideokonferencje w 5 osób i wszyscy nagle "o jaaaa Ko_Otu jaka ty masz zajebista kamerkę z przodu" u nich oczywiście pikseloza. A maja nie wiem ajfony 8? Tak czy inaczej zapłacili prawie 2 razy tyle co ja za mate 10 lite
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Ko_Otu: oczywiście, ze nie. Dla zwykłego zjadacza chleba. Nie było mnie stać rok temu na ajfona, więc kupiłem oneplusa. Telefon hula smiga. Ale zdążają się zawieszki i inne dziwne akcje, których na applowskim telefonie nie miałem do czasu aż się po 4 latach rozsypał. iOS to jest nadsystem. Prosty przejrzysty. Wykorzystywany w niemal 100%. Na androidzie mam dużo za dużo opcji funkcji etc. Wkurza też to, ze co wezmę inny
  • Odpowiedz
@gdziemojimbuspiatka: a nie martwisz się że nowe aplikacje mogą być zbyt nowoczesne albo zbyt rozbudowane żeby działać na starym IP? To co piszesz kojarzy mi się że stwierdzeniem że lepsza kilkuletnia klasa premium niż nowa Kia z salonu
  • Odpowiedz
@Ko_Otu: Bo z iPhonem a jakimś telefonem na Androidzie jest jak z Toyotą a Renault/Opel. Toyota ma może mniej zabawek ale lepiej się ja eksploatuje, a Renault/Opel po kilku latach sprzedajesz za bezcen z popsuta elektronika lub silnikiem
  • Odpowiedz
  • 0
@Ko_Otu:

Uważasz że ludzie są głupi bo biorą lepszy technicznie telefon zamiast tego z fajniejszym logiem? Ile ty masz lat 12?

Większość ma wbite w specyfikację techniczną albo nawet nie kuma co te cyferki znaczą. Patrzą na to jak się z urządzenia korzysta i tyle. Japka wciąż przodują w wygodzie i prostocie używania. Ot i cała tajemnica ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Ko_Otu: Może RAMu mniej, ale chyba wszystko lepiej zoptymalizowane, no i iOS inaczej zarządza pamięcią niż zielony robot, więc niekoniecznie zwykły śmiertelnik może odczuć różnicę w jej ilości, bo interfejs i aplikacje śmigają aż miło.

Ogółem kwestia indywidualna. Ja przesiadłem się na iPhone z Nexusa i jestem bardziej niż zadowolony, a kiedyś takiego szajsu jak iPhone 3G/GS/4/S nawet za darmo bym nie chciał. Wbrew pozorom wiele w iOS się na
  • Odpowiedz
  • 0
@szpongiel: pewnie masz rację. Ciężko od ludzi oczekiwać zastanowienia się nad czymś :p

@Ko_Otu: no ale czy to ma takie znaczenie? Jeśli wygodnie się używa, telefon nie muli, fotki wychodzą dobre, UI jest intuicyjne to co komu da zastanawianie się na ilością rdzeni czy megapixeli? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

• Odpowiedz