Wpis z mikrobloga

@fakt22: i człowiek ma dylemat czy głosować na PO które obiecuję więcej niż PiS ale tego nie dotrzyma i szczęściem w nieszczęściu nie zniszczy gospodarki czy głosować na PiS który dotrzyma swych obietnic kosztem gospodarki xd
  • Odpowiedz
Słuchałem kilku debat w tej kampanii i tylko Konfederacja przy wszystkich jej wadach przedstawia jakieś inne pomysły. Reszta licytuje się na to kto da więcej. Totalny upadek demokracji.

@LibertyPrime: Tez mnie to przeraza. Do dzis nie rozumiem jak to sie stalo, ze Nowoczesna tak skrecila w socjal, bedac na poczatku partia, ktora nawet Korwin chwalil.

A zobacz co sie dzieje, 4k pensji minimalnej i PiS sie moze na tym przejechac,
  • Odpowiedz
@bgb1 mam tylko nadzieję że nie skończy się Wenezuela gdzie społeczeństwo "daj" nawet nie chcą walczyć o dobro kraju bo tak się przyzwyczaili że te klapy czy jak tam się to nazywało czyli mają, jajka mleko trochę ryżu i cukru i spoko bo przecież cały czas dają i jest dobrze.
  • Odpowiedz
@fakt22: Niby jakie? Kukiz który stał się przybudówką PiS? Wiosna która chce rozdawać jeszcze bardziej? Konfederacja która mimo że ma trochę dobrych pomysłów zawiera w sobie jakichś nacjololo i religijnych oszołomów chcących ustawiać wszystkim życie według swoich przekonań? Jakieś partyjki które balansują na granicy progu wyborczego i głosowanie na nie ostatecznie wzmacnia PiS bo jak nie przekroczą progu to mnóstwo głosów się marnuje? Niestety w obecnej sytuacji głosuje się nie
  • Odpowiedz
Zdradzę ci tajemnicę: Są inne partie niż PiS i PO.

@fakt22: Jest tylko jedna alternatywa, Lewica. PSL i Korwin to jest spore ryzyko, bo glosowanie na nich moze sie skonczyc wiekszoscia konstytucyjna dla PiS.
  • Odpowiedz
A moim zdaniem niestety właśnie jest aż tak durne...

@vestridancer: Zobaczymy. Mi tam w sumie wszystko jedno, w Polsce nie mieszkam, zajmuje sie automatyzacja, dlatego od kiedy PiS wszedl to firmy z PL wala do nas drzwiami i oknami. Obstawiam, ze po ogloszeniu nowej minimalnej bedzie jeszcze lepiej:)
  • Odpowiedz
@Thunderlane: dokladnie, juz nie chcac oddawac glosu na PiS i nie wybierajac mniejszego zla PO glosowalem kiedys na Nowoczesna a teraz na Konfederacje w ostatnich wyborach do UE. Oczywiscie to glos zmarnowany i teraz kazdy z nich kto zaglosuje na konfederacje glosuje po prostu na pis bo wiadomo, ze progu nie przeskocza. Ja wybieram mniejsze zlo czyli kto by teraz nie byl - PO.
  • Odpowiedz