Aktywne Wpisy
Mój kot zaginoł, parę dni temu jechałem do pracy i w miejscowości obok lezał potrącony na poboczu bardzo podobny. Te same kolory biało rudy. Spieszyłem się i nawet przez myśl mi nie przeszło, że to mógł być on. Wróciłem na weekend i zawsze przychodził na jedzonko. Wróciłem tam i kilka razy sprawdzałem ale ktoś go uprzątnął z pobocza i nawet nie wiem czy to on był. I chłop spać nie może bo
Macie taki wybór:
a. Możecie podróżować i żyć gdzie chcecie, znacie wszystkie języki, ale musicie na siebie pracować gdziekolwiek jesteście
b. Do końca życia zostajecie w jednym miejscu, ale macie zaspokojone wszystkie potrzeby podstawowe za darmo
a. Możecie podróżować i żyć gdzie chcecie, znacie wszystkie języki, ale musicie na siebie pracować gdziekolwiek jesteście
b. Do końca życia zostajecie w jednym miejscu, ale macie zaspokojone wszystkie potrzeby podstawowe za darmo
Umyslowe dzieci, dla ktorych przyjemne=dobre nieprzyjemne=zle ...
Jak mozna ich brac na powaznie, tak bardzo nienawidza zycia a jednak nie zabija siebie ani innych tylko beda chodzic i lamentowac o okrutnym losie .
Tchorzostwo i intelektualna bieda par excellence. Taki splycony egzystencjalizm dla kretynow.
Si vis pacem para bellum, niechaj rozpeta sie wichura, ktora postraca z drzew takie zgnile robaczywe jablka jak wy i oczysci droge woli mocy. Macie taki los na jaki zaslugujecie, gdybyscie mogli byc silniejsi - bylibyscie.
#filozofia #antynatalizm
@sorek: nikomu nie odbieram, bo nikogo nie ma, sklejasz akcję? To wy w momencie zapłodnienia i dalej porodu gracie w ruletkę i nakładanie na kogoś ryzyko. Nie ma też żadnej potrzeby ani celu tworzenia 'szczęśliwych' osób. Asymetria, ja nikomu niczego nie odbieram ale i nie narzucam, dla was wszystko jedno czy gówniak będzie miał EB albo inne g---o, byle byście się czuli spełnieni
#urojenianatalistow
My robimy to dla wyższych celów. By osiągnąć coś w przyszłości jako cywilizacja, gatunek. Dlatego też uczymy potomków najlepszej naszej wiedzy i dajemy im to co najlepsze.
Jeśli można kogoś takiego skazać to można odebrać.
@efilista: przecież @HAL__9000 powiedzial ze nie mozna na kogoś nakładać ryzyka ani odbierać jak nie istnieje xD
Poza tym poniższy fragment:
Nie udawaj
Komentarz usunięty przez autora
@sorek: no wszystko się zgadza, a ja pisałem, że w momencie poczęcia (komórka jajowa, plemnik, mówi to panu coś???) i dalej porodu nakładasz na kogoś to ryzyko. Coraz gorzej sorku
@HAL__9000: mów za siebie.. Człowiek bez celu nie istnieje xD
Rozmawiam z cyborgiem? To dzięki natalistom masz możliwość mówić swoje bzdety a nie umierasz w jaskinii z zimna
@sorek: Masz problemy z rozumowaniem. Osoba, która nigdy nie istniała, nic nie traci. Ale jeśli zaistnieje, to wtedy jest obciążona ryzykiem. Rozumiesz teraz, czy zbyt trudne?
@sorek: okropność!!!!
@sorek: Pogrążasz się z tymi "argumentami" coraz bardziej.
Jaki aksjomat przyjmujesz by oceniać to?
Jaki cel sprawia że coś może być dobre (przybliżać do niego) lub złe